La manca de caçadors fa que es multipliqui la fauna salvatge

PUBLICITAT

Aquest dijous 27 d’abril destaquem la nova llei de Caça a Catalunya, la Feria d’Abril a Bonavista i la trobada entre Natxo González i Juan Merino.


Nova llei de Caça

Cada vegada hi ha menys caçadors, el que promou que augmenti la fauna salvatge, tant la petita, com conills i aus, com la gran, com cèrvols o porcs senglars. És en aquests últims on resideix el major problema, ja que cada cop s’acosten més als nuclis urbans i malmeten els camps i poden causar accidents de trànsit. Aquest és un problema que també afecta a Tarragona, on cada cop s’estan detectant animals més aprop de barris, com Boscos. El president de la federació de caçadors de Tarragona, Joaquim Vidal, explica la problemàtica.
A més a més, els veïns corroboren l’existència d’aquesta problemàtica, com Manel Escatllar, president de l’Associació de Veïns d’Entrepins. Per tal de resoldre aquesta situació, el departament d’agricultura està creant una nova llei de caça. Aquest dimecres s’han reunit amb els agents implicats, caçadors i propietaris per recollir propostes.
Pels caçadors de Tarragona, la solució és potenciar que augmenti el nombre de caçadors, i això s’aconsegueix, sobretot, eliminants les trabes burocràtiques i l’estigma.  De fet, el 86% del territori català, està en mans privades i una bona part és camp de cultiu, el que facilita que els animals s’alimentin. La llei de caça s’està renovant poerque l’actual data de 1970.
Feria d’Abril a Bonavista

Bonavista acull de nou aquest cap de setmana la Feria d’Abril, ens explica més detalls el nostre company Adrià Recasens

Trodada de Natxo González i Juan Merino

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona torna als entrenaments aquest dijous per seguir amb la preparació de cara al derbi, després del descans setmanal. A més, dia de trobada entre entrenadors, serà el torn de Juan Merino i Natxo González amb la tradicional roda de premsa conjunta al Nou Estadi. Ja sabeu que podeu recuperar el que va donar de si el cara a cara entre Reina i López Garai i el que ens ha dit el president Josep Maria Andreu abans d’un partit molt especial per ell. Per cert, només queden 800 entrades per penjar el cartell de tot venut al Nou Estadi.

Inscripcions obertes per realitzar actes a St. Magí i Santa Tecla

L’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Tarragona ha obert com cada any la convocatòria per a inscriure’s a participar en diferents actes a la festa major, tant de Sant Magí com de Santa Tecla, per poder començar a elaborar la programació festiva, per part de les entitats, associacions i col·lectius, que ho podran des d’aquest dijous mateix fins al divendres 9 de juny a les 14 h. Cada any aquesta convocatòria dóna l’oportunitat i fa possible que la programació de les festes tingui un contingut obert, participatiu i plural amb les aportacions de les entitats ciutadanes. L’Ajuntament també ha elaborat un document amb una sèrie d’accions per millorar la convivència a l’espai públic i el civisme durant els dies de festa major, que ha aixecat tanta polèmica.

Temps

Pel que fa al temps, previsió de cel ennuvolat durant tot el dia i amb risc de precipitacions. Les temperatures es mantindran deixant màximes de 17 graus i mínimes de 8.

Apunt

Aquest dijous el grup de rock tarragoní Conduct of flies passa pel nostre magazín Plaça Corsini abans d’actuar diumenge dia 30 a la Sala Zero. Podreu escoltar al nostre web l’entrevista on ens presenten el seu nou disc ‘Structures‘ que surt a la llum aquest mateix divendres i ens parlen del seu nou videoclip enregistrat ni més ni menys que a la Casa Castellarnau.

PUBLICITAT