El Tarraco Viva tanca una nova edició amb un públic més especialitzat

PUBLICITAT

Aquest divendres 26 de maig destaquem la culminació del festival Tarraco Viva, la diada castellera del Port i el triomf del Nàstic contra el Girona.

Punt final del Tarraco Viva

Tarraco viva s’ha acomiadat de Tarragona aquest diumenge, en un acte de cloenda dedicat al fòrum provincial, el espai més gran de la Tàrraco romana i que ocupava pràcticament tota la part alta. El Festival d’enguany ha destacat per la influència de Grècia en la cultura romana, centrat en la figura d’Adrià. Tant l’organització com els participats han notat un augment en un públic més culte, que arriba des de diferents punts d’Espanya amb uns coneixements previs i amb voluntat d’aprendre’n més. I és aquest un dels objectius del festival, augmentar la qualitat de les activitats per atraure un públic més conscient del que ve a veure.

En les activitats escolars, han participat prop de 2.700 alumnes. L’eix greco-romà continuarà l’any vinent. La pròxima edició centrada en els jocs olímpics, per tal d’enllaçar-la amb la celebració dels jocs mediterranis.

Tete Morente, nou fitxatge

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona torna aquest dilluns als entrenaments després de la meritòria victòria d’aquest diumenge contra el Girona per 3 gols a 1. Després d’una bona primera part del conjunt de Pablo Machín, els granes van despertar amb una segona part de somni i amb una actuació brillant d’Uche i Manu Barreiro, que van coure tres punts que signifiquen mitja salvació, a falta de dues jornades per acabar la lliga.

Aquest dilluns podreu escoltar les valoracions del partit i la tertúlia, de la mà d’Anton Gasol. La notícia però, que donava el Diari Més, és el primer fitxatge del Nàstic per la temporada vinent, Tete Morente, que ja és el club recuperant-se de la seva lesió, provinent de l’Atlètic Balears i format al filial de l’Atlètic de Madrid.

Diada castellera al Port

I diada castellera aquest diumenge al Port, amb l’actuació dels Xiquets de Tarragona que l’han iniciat amb el 4d8. A continuació han realitzat el 3d8 i a l’última ronda han realitzat el 5d7, un castell de rodatge per acabar de millorar petits detalls de cara el 5d8. Han acabat l’actuació amb un pilar de 5 seguit de tres pilars de 4.

Per la seva banda els Xiquets del Serrallo han fet una passa endavant completant el primer 4de7 de la temporada. Abans, però, han obert plaça amb un altre 3de7. En segona ronda ha arribat el primer quatre del curs, que han hagut de desmuntar per un problema de mides i han tancat la tercera ronda amb el 5de6, abans d’una ronda de pilars on han portat el primer pilar de 5 del curs.

Temps

Pel que fa al temps, cel serè a primera hora que deixarà pas als núvols prims, les temperatures es mantindran deixant màximes de 14 graus i mínimes de 17.

Apunt

En el marc de la mostra de Teatre Jove aquest dimarts tindrà lloc l’obra Professor Lazhar al Teatre Metropol, un drama que explica la història on l’escola i la vida personal del personatge són protagonistes que s’entrellacen i deixen aflorar aquelles obvietats que la societat i les persones, sotmeses a les convencions socials.

PUBLICITAT