La venda de coques augmentarà a la província fins a les 50.000

Aquest divendres 23 de juny destaquem la venda de coques per Sant Joan, el marxandatge dels Jocs Mediterranis i el cas d’un delicte d’avortament com a conseqüència d’una imprudència greu.

PUBLICITAT

Coques per Sant Joan

Després d’un increment de mones tradicionals i artesanes per Pasqua, les previsions pel que fa a les coques artesanals d’aquest Sant Joan 2017 són positives. Els pastissers tarragonins es mostren optimistes, tot i que amb precaució, esperant un repunt en les vendes amb un augment en l’aposta pel producte artesà de qualitat allunyat de la marca blanca i industrial. Així ho ha assenyalat el vicepresident del Gremi d’Artesans Pastissers de Tarragona, Josep González, en una entrevista a l’espai Plaça Corsini que podreu escoltar.

Els pastissers creuen que el nombre de vendes es mantindrà estable i fins i tot el repunt podria ascendir fins a les 50 mil unitats venudes. D’altra banda aconsellen i fan una crida a la previsió i a l’encàrrec en lloc de les compres d’última hora per garantir el servei i facilitar la tasca. Amb preus entre els 20 i 25 euros el quilo, les coques que més agraden als tarragonins són les de fruita, la crema i el cabell d’àngel.

Recompte final pels Jocs, un any

En 365 dies començaran els Jocs Mediterranis, si tot segueix el calendari planificat el dia d’avui. Amb motiu de l’aniversari, s’ha presentat la línia oficial de marxandatge, que estarà protagonitzada per Tarracus, la mascota dels jocs i que es començarà a comercialitzar a l’estiu. Una de les propostes és el “Tarracus Parade“, sis rèpliques de Tarracus de dos metres i mig que rebran el tractament d’artistes locals i de fora.

I pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona ja espera la presentació de Lluís Carreras d’aquest dilluns i segueix confeccionant la plantilla per la temporada vinent. En l’apartat de fitxatges Macky Bagnack, central camerunès també provinent del Zaragoza, és un dels nomes que agraden a Lluís Carreras tal com apunta el Diari Més. La setmana vinent, més noms sobre la taula.

El cas d’un delicte d’avortament per imprudència greu

Culpable d’un delicte d’avortament com a conseqüència d’una imprudència greu. Aquesta ha estat la sentència del jutjat penal número 1 de Tarragona per un cas de fa vuit anys. Els fets daten del 20 de setembre del 2009, quan la víctima va ingressar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per donar a llum. El comadró, malgrat les proves mèdiques realitzades, ca decidir que no calia que fos hospitalitzada, i la va fer tornar a casa. Hores després, va tornar a l’hospital amb els fets en situació de danys greus.

Li van practicar una cesària urgent, però el fetus va néixer amb parada cardiorespiratòria. El cas va ser denunciat per l’associació en defensa del pacient. La sentència recau en el comadró que va prendre la decisió de no realitzar la cesària i a l’Institut Català de la salut, com a responsable subsidiari.
El condemnat va reconèixer els fets durant el judici oral.

Temps

Pel que fa al temps, l’estabilitat, el cel serè i el sol tornen a ser els protagonistes. Les temperatures augmentaran deixant màximes de 30 graus i mínimes de 21.

Apunt

La cercavila del foc tindrà lloc aquest divendres a la Plaça de les Cols, on el Ball de Diables de Tarragona, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la colla de diables Voramar, acompanyats dels grups de foc convidats, els Diables del Pla de Santa Maria i el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, s’uniran a aquesta festa en què el foc és el principal protagonista.

PUBLICITAT