El SOC dedica 26MEUR a polítiques d’ocupació a Tarragona

Destaquem l’ajuda del SOC per donar ocupació, la petició d’incrementar la neteja del Parc Francolí i el Nàstic de Tarragona no descarta fitxar un altre porter.

PUBLICITAT

SOC

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha trobat feina, de forma directa, a 1.133 persones del Camp de Tarragona. Una xifra de la qual asseguren estar molt orgullosos. A més, de totes les persones que han participat de les diferents polítiques formatives i d’orientació laboral, entre el 34 i el 40% dels usuaris han trobat feina gràcies a aquests serveis. En total, el SOC ha beneficiat a 14.300 persones aturades del territori. Segons Jesús Quiroga, subdirector de la secretaria tècnica, el més important és proposar polítiques adaptades a les necessitats particulars de cada territori.

En el cas de Tarragona, per exemple, les necessitats van molt encarades cap a la formació bàsica, ja que el percentatge de persones que no van acabar l’obligatòria i que estan apuntats al SOC és superior a la mitjana catalana. D’altra banda, però, el nombre de persones a l’atur més de dotze mesos és inferior a la mitjana catalana. A Tarragona, els sectors que més contractació produeixen són els serveis, l’hostaleria, el comerç i la química, així que la majoria de formacions específiques van encarades a aquestes àrees. La despesa total del soc al camp de tarragona ha estat superior als 26 milions d’euros.

Reformes en la mobilitat de la Part Alta

Es reforma la mobilitat de la Part Alta i el seu entorn, a partir d’aquest dimarts. Principalment, el carrer de Sant Oleguer s’obrirà només als vehicles de càrrega i descarrega durant el matí, per tal de retornar el carrer als vianants en una zona ideal per gaudir de la capçalera del circ. El regidor de mobilitat, Josep Acero, assegurava que “el pas dels vehicles per un carrer amb les voreres tan estretes era complicat els dies d’assaig de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ja que s’agrupava molta gent al voltant del local i la convivència amb el pas dels vehicles no era senzilla”. Així, canviarà l’accés al pàrquing de la plaça de la Font al carrer del Portalet.
Tots els canvis són fruit de l’avaluació de l’ordenació del trànsit, la circulació i l’estacionament que es va fer a la Part Alta l’any 2012.

Neteja Parc del Francolí

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata, Albert Abelló, ha reclamat a l’equip de govern que incrementi la neteja al Parc Francolí. Segons Abelló aquest parc no compta amb cap servei d’aquest tipus durant els caps de setmana i l’espai de pícnic té una gran afluència. La Fundació Onada és qui s’encarrega de la neteja d’aquest parc i segons el Partit Demòcrata els veïns i veïnes ja fa mesos que es queixen i reclamen solucions.

Nàstic

Per altra banda avui s’ha conegut que el Nàstic s’enfrontarà al Barça al Nou estadi en un partit amistós el 4 d’agost a les vuit de la tarda.

PUBLICITAT