Front comú de la CUP, ERC i ICV en contra del TTIP a Tarragona

fc3b9ddd-e49b-4f13-9c64-e680a57cf713

PUBLICITAT

Front comú de la CUP, d’Esquerre i Iniciativa perquè Tarragona esdevingui un municipi lliure de l’acord del TTIP, com ja ho han fet prop de 40 municipis catalans.

Un acord de liberalització del comerç i les inversions que representa un seriós perill per a la democràcia, per als drets laborals, socials, mediambientals i de salut, ja que prioritza l’interès comercial dels inversors i de les empreses transnacionals per davant dels de la ciutadania.

Així ho ha explicat Pep Prats, representant de la Plataforma “Catalunya diu NO al TTIP. Aquesta és una de les mocions que presentaran conjuntament les tres formacions a plenari aquest divendres, i que ha comptat amb el suport de més d’una vintena d’associacions del territori. La intenció és que la moció sigui el primer pas per engegar campanyes de sensibilització a la població i mobilitzacions en contra del TTIP.

 

 

EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA

El nou pacte de Govern a la ciutat farà que augmentin en cinc, els onze assessors que ja hi havia a a l’Ajuntament de Tarragona.

Aquests cinc es distribuiran en cinc àrees concretes; Ocupació, Via Pública, Serveis a la Persona, Esports i Desenvolupament Econòmic. La portaveu de l’equip de Govern, Begoña Floria ha defensat aquest augment davant les crítiques rebudes per l’oposició que ha posat el crit el cel pel cost que això suposarà.

Floria ha apostat també per l’augment de representants als consells d’administració de les empreses municipals on els 3 partits de l’equip de govern tindran 10 membres i els 5 parits de l’oposició es quedaran amb un cadascú. Begoña Floria ha explicat també que el ple de divendres aprovarà també l’entrada a la sala dels il·lustres tarragonins de la poetessa Montserrat Abelló i la escriptora Olga Xirinacs.

La delicada situació de les plantes de producció de Covestro i Ercros ha de trobar una solució negociada, i ho ha de fer amb la participació de l’administració pública segons els principals representants del sindicat CCOO a la indústria.

Javier Pacheco (secretari general de CCOO indústria de Catalunya) ha demanat a les empreses, a l’Estat i la Generalitat que facin un pas endavant i que facilitin la reducció del cost energètic per millorar la competitivitat de les empreses.

Els sindicats demanen obrir una taula de negociació amb els agents afectats per treballar en el canvi de producció de les plantes del territori. En total el possible tancament de Covestro i de retruc d’Ercros pot afectar a 400 llocs de treballs.

 

I també us volem explicar, que podeu escoltar a rctgn.cat a la secció Minuts de Ràdio, l’entrevista a Maria Victoria Viu, l’esposa viuda del farmacèutic tarragoní Enrique Gerón, que va morir després d’un segon infart en l’intent de ser traslladat a Barcelona.

Maria Victoria acompanyada de diferents entitats va potenciar la demanda per obrir durant 24h la Unitat d’Hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII de Tarragona, que ha complert un any des de que va entrar en funcionament. Aquest és un fragment de l’entrevista sobre el que va patir Maria Victoria Vius.

I un apunt sobre el BCN World, perquè el portaveu del grup municipal de Convergència Albert Abelló, ha defensat el projecte i ha reclamat “màxima celeritat” en els tràmits per tal que el projecte sigui una realitat i no es deixi escapar la inversió de 2.500 milions d’euros.

Albert Abelló també ha qüestionat que s’hagi de fer una consulta a tot el territori de Catalunya com va exposar Oriol Junqueres, Vicepresident de la Generalitat, i ha exposat que com a màxim si es fes consulta s’hauria de fer en els municipis de Salou i Vilaseca.

 

TEMPS

I pel que fa al temps, seguim amb el bon temps i les temperatures baixes, matí d’estabilitat que s’espera que continuï al llarg de la tarda. Pel que fa a les temperatures, han deixat una màxima de 14 i una mínima de 6 a la ciutat de Tarragona.

TEMP. MÀXIMA 14 / MÍN. 6

 

PREVISIONS

Aquest dijous a partir de les onze del matí a l’Ajuntament de Tarragona es presentaran Els Tastets del mercat a càrrec de la consellera de Comerç, Elvira Ferrando;  el president de l’Associació d’Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central, Josep Maria Juan; la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Maria Virgili, i el cuiner, Josep Tules.

I una proposta cultural, perquè també aquest dijous a partir de dos quarts  de vuit de la tarda a l’Auditori de Tarragona al carrer Pere Martell, tindrà lloc la conferència Grans parets a Groenlàndia, de l’alpinista Miguel Ángel Garcia Gallego, que relata l’obertura d’una nova ruta i inclou una trobada amb les formes de vida de la zona, reflexions sobre l’evident amenaça del canvi climàtic i belles imatges de busseig polar.

PUBLICITAT