Ballesteros i la Generalitat asseguren que no perilla el Pavelló dels Jocs

Imatge virtual del Palau d'Esports de Tarragona, que es farà a la zona de Campclar, a l'Anella Mediterrània. Jocs del Mediterrani 2017 Foto: AJUNTAMENT DE TARRAGONA

PUBLICITAT

La negativa de la UTE formada per Dragados, Garcia Ribera i Gumbau en tirar endavant el projecte del Pavelló de l’anella Mediterrània ha fet saltar les alarmes a l’Ajuntament de Tarragona.

La Unió Temporal d’Empreses s’han negat a fer el Pavelló com a conseqüència de dir que el projecte era inviable econòmicament i la Generalitat ha actuat fent saltar la llista i agafant a la segona de la filera, Copisa, Calaf i Sau

El Delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris ha demanat tranquil·litat. Una tranquil·litat que ha agafat com a bandera també l’alcalde Ballesteros que ha assegurat que no pateix per la construcció del pavelló.

La nova UTE té ara un mes per respondre si es vol fer càrrec del projecte un cop adjudicat.
El Pavelló ha de tenir 5.000 llocs, s’ha de fer amb un pressupost de 8’1M d’euros i en un període no superior als onze mesos i mig.
Des dels grups de l’oposició s’ha criticat durament el fet que hagi tirat enrere l’empresa assignada i s’han mostrat dubtes més que evidents cap al projecte.
No deixem encara els Jocs perquè la Junta de Seguretat Local ha posat el Pla de Seguretat dels Jocs sobre la taula. Amb una acció coordinada entre agents locals i Govern català s’ha determinat que el Pla de seguretat en fase de pre-alerta es posi en marxa a partir del 9 de gener del 2017 i es desactivi l’11 de juny, quan s’engegarà en Pla de Seguretat a manca de dues setmanes per començar els Jocs.
Jané no ha volgut desvetllar quants agents s’implicaran en el pla i ha apostat pel centre de control del 112 com a punt de coordinació de l’operatiu.
La comissió negociadora de Covestro i la direcció de l’empresa Espanyola es reuniran la setmana que ve per intentar acostar posicions sobre el tancament de la planta d’MDI de Tarragona.
La provisió de fons que apareix en l’informe econòmic anual de la multinacional alemanya ha fet encendre els llums d’alarma al comitè d’empresa.
Covestro destinaria 73M€ al tancament del centre de producció de Tarragona previst per finals del 2017.Segons el comitè esperen trobar justificació i explicacions d’on surt aquesta quantitat.
En una reunió que s’ha allargat fins a primera hora de la tarda el comitè d’empresa ha traçat un full de ruta d’exigències i possibles accions pendents de la resposta que pugui donar la direcció espanyola de Covestro la pròxima setmana.
Des dels sindicats se segueix acusant a l’empresa d’una deslocalització de la producció a la planta alemanya de Brüsbuttel.
Avui estàvem pendents també de la reunió del Delegat del Govern, Òscar Peris, amb representants de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Ha seguit la reunió des de la Nova Ràdio, el Marc Busquets.

EL TEMPS

Dia encara amb temperatures altes abans de l’entrada d’un front que portarà pluges i una clara baixada dels termòmetres. Protecció Civil ha activat el NeuCat per possibles nevades abundans a partir d’aquest dissabte. Per sobre els 600 metres es poden acumular fins a 20cm de neu i pot nevar la matinada de diumenge només per sobre els 300 metres.

 

PUBLICITAT