#CarnavalRCTGN | ‘Parida parodia’, el repte d’una desena d’entitats tarragonines al Carnaval 2018 de RCTGN


Un any més Ràdio Ciutat de Tarragona aposta pel Carnaval tarragoní i les comparses. En aquesta edició de la cobertura carnavalera, seguirem oferint entrevistes promocionals a una desena de comparses, amb prioritat segons la passada classificació, els divendres al programa ‘Plaça Corsini’, dedicat a la cultura, societat i oci de la ciutat i els seus protagonistes,  i a més, com a novetat, hem ideat un acte esbojarrat anomenat ‘Parida parodia’.

Dinàmica del repte

Les comparses visitants en seran còmplices, per engrescar a entitats tarragonines no carnavaleres a participar-hi. Cadascuna d’elles nominarà a una entitat a mode de repte. Aquest consistirà en un concurs de caire divertit i amb actuacions interpretant un tema, cantant/grup però hauran de canviar la lletra donant lloc a una parodia fent sàtira en clau tarragonina.

La comparsa que nomina serà la seva padrina, podrà animar-los, defensar-los, promocionar-los i donar-los suport si escau, per exemple en el terreny del maquillatge o la caracterització, etc. segons estableixin. L’entitat nominada haurà o no d’acceptar el repte, i escollir entre 3 i 8 dels seus membres, els que considerin que millor podran defensar-ho i representar-ho.

Representar-ho significa disfressar-se/caracteritzar-se de la millor forma possible del cantant/grup imitant la seva veu, gestualitat, ball, etc. Per reomplir l’actuació es poden incorporar ballarins o components que simulin tocar els instruments de l’actuació, així com personatges que representin la història que es canta, etc. També es poden incorporar elements d’escenografia/atrezzo rudimentaris que complementin i facin divertida la posada en escena.

El tema/grup/cantant a interpretar i versionar sortirà de l’elecció que la comparsa padrina farà a l’altzar entre els sobres oferits durant la seva entrevista.

Votacions i reconeixement

Les actuacions es realitzaran en directe com acte previ al Carnaval i l’elecció de la millor d’elles s’establirà entre un jurat i les votacions dels oients. RCTGN otorgarà la corresponent distinció a l’entitat guanyadora.

Es valorarà una posada en escena rodona on físicament es reconegui similitud al cantant/grup a imitar, i si també és en veu molt millor, així com també tot allò que ajudi a fer-ho divertit com incloure altres components a l’escenari ja sigui en ball o en representació de la història (Exemple si es parla d’algun polític o personatge públic que aquest sigui representat) i altres elements creats de forma rudimentaria i justificats per a l’actuació (exemple en cartró) però que no suposin una posada en marxa o preparació major a 5 minuts entre una actuació i altra, a l’escenari. La disbauxa, originalitat, esforç, les ganes, i els canvis de sexe/rol en la interpretació també sumen punts, així com, i molt important, una divertida i acertada lletra amb sàtires tarragonines i d’actualitat. L’objectiu clau és divertir-se i fer divertir, així com engrescar-se de forma conjunta en el carnaval tarragoní.

*La proposta es realitza a una desena de comparses, per qüestió de planificació de temps en calendari, i seguint com a criteri la llista de classificacions de la passada edició. Amb prioritat per les primeres 10 classificades sense comptar les dues primeres posicions, rei i reïna d’enguany, a qui es realitza entrevista especial extra com a tal, es seguirà la resta de llista fins obtenir les 10 comparses participants segons acceptació de la proposta.

*CONSULTA EL LLISTAT DE NOMINATS