Compartir
PUBLICITAT

El programa d’aquesta setmana es centra en alguns fragments d’alguns musicals amb molt d’èxit. 

PUBLICITAT

Albert Guinovart: pianista i compositor català. Ha escrit les músiques de sèries catalanes com Nissaga de poder o Laberint d’ombres. Ha tingut molt d’èxit com a compositor amb Mar i cel obtenint premi Max a la millor composició. Una de les seves últimes peces ha estat el Rèquiem.

West Side Story és un musical americà amb música del gran Leonard Bernstein. Es tracta d’una composició adaptada de Romeu i Julieta de William Shakespeare.

La partitura va ser orquestra per Sid Ramin i Irwin Kostal guiats per Leonard Bernstein durant tot el procés.

Els miserables és un musical basat en una novel·la de Víctor Hugo amb música de CLaude-Michel Schönberg. Ha guanyat diferents premis com el Tony amb cançons com I dreamed a dream

 

El fantasma de l’òpera és un musical de Webber basat en la novel·la de Gaston Leroux. Es va estrenar al 1986 amb molt d’èxit rebent premi Laurence Olivier al 1986 i el premi Tony al 1988 al millor musical. Aquest espectacle és un dels que més diners ha recaptat en tot el món aconseguint només a Nova York més de 715 milions.

Cats és un altre musical de Webber que va rebre molt d’èxit i s’han fet nombroses produccions i traduccions per tot el món.  Tenia el rècord de funcions fins que va superat pel musical del Fantasma de l’òpera del mateix compositor, Andrew Lloyd Weber.

Va guanyar el premi Olivier al 1981 i premi Tony al 1983.

PUBLICITAT