Compartir
PUBLICITAT

El programa d’aquesta setmana, parlem del gran violinista Ara Malikian.

PUBLICITAT

Es va iniciar al violí des de ben petit acompanyat pel seu pare. El seu talent va ser ràpidament reconegut, tot i que va viure en un període de guerra civil al Líban.

Va donar el seu primer concert amb només 12 anys i amb 14, va aconseguir una beca a Alemanya sent l’alumne més jove que accedís en aquest prestigiós centre d’estudis musicals (Hochschule für Musik und Theater Hannover)

Va continuar estudiant música Guildhall School of Music & Drama de Londres.

Actualment, disposa d’una gran varietat de repertori tan d’obres clàssiques com algunes obres de compositors actuals com Franco Donatoni, Malcom Lipkin, Luciano Chailly, Ladislav Kupkovic, Loris Tjeknavorian, Lawrence Romany Yervand Yernakian.

Com a solista a interpretat en grans orquestres com la Simfònica de Tokio, la Simfònica de Madrid, la Simfònica de Portugal, Filharmònica de Belgrad, etc. I ha tocat amb directors de prestigi com Vladimir Spivakov i Salvador Brotons.

Ha actuat en les sales més importants del món en més de quaranta països: Nova York (Carnegie Hall), Paris (Salle Pleyel), Viena (Musikverein), Toronto (Ford Center), Madrid (Auditorio Nacional i Teatro Real), Zurcí (Tonhalle), Londres (Barbican Centre), Cádiz (Gran Teatro Falla).

El seu nivell i qualitat com a violinista s’ha demostrat en grans concursos de prestigi internacional obtenint els primers premis de Fèlix Mendelssohn al 1987 i Pablo Sarasate al 1995.

Al 1993, va rebre el Premi a la dedicació i al compliment artístic del Ministeri de Cultura d’Alemanya. Al 2011, va rebre el Premi Max de les Arts Escèniques  a la Millor composició musical.

Té una gran discografia enregistrada: Los 24 caprichos para violín solo de Paganini (2003), obres de Sarasate (2003,  Sis sonates per a violí de Ysaÿe (2003) i les Sonates i Partites per a violí de Johann Sebastian Bach (2003), les Quatre Estacions de Vivaldi (2004).

I a més de ser un gran músic de fama internacional, col·labora en projectes socials i, especialment, en projectes destinats a nens.

 

 

PUBLICITAT