Compartir

Les guinguetes de les platges tarragonines només podran fer actuacions musicals per Santa Tecla, Sant Magí i Sant Joan. Aquesta decisió no ha estat ben rebuda per tothom, entre els quals ERC, CUP i Ciutadans.

Segons el regidor republicà, Pau Ricomà, la relació de la música en directe i l’Ajuntament és lamentable i assegura que, aquesta decisió, demostra que el govern no aposta per la cultura com a eix de la ciutat i que no té una estratègia cultural clara. Així, el grup municipal d’Esquerra exigeix que l’equip de Govern es replantegi aquesta normativa.

Pel que fa a la CUP, tampoc estan d’acord amb la decisió, i consideren que, diversificant els espais i marcant horaris, es pot compaginar la vida veïnal amb la música al carrer. La formació anticapitalista considera que la música al carrer és una eina per cohesionar la ciutat i millorar la participació veïnal. Els cupaires, com els republicans, insten al Govern a obrir un debat amb totes les formacions per reformular la normativa.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Vinyuales, que “Tarragona segueixi sense una normativa específica sobre la música a la ciutat” i ha remarcat que, per la localització de les guinguetes, les actuacions no molesten els veïns. Vinyuales ha recordat que el regidor de cultura, Josep Maria Prats, havia assegurat que de cara a l’abril hi hauria una ordenança que regulés la música al carrer.