Compartir
PUBLICITAT

La contractació d’investigadors per vigilar si la gent recollia les caques de gos, acaba en fiasco

PUBLICITAT

La contractació d’investigadors privats per enxampar ‘in fraganti’ les persones que no recullen els excrements dels seus gossos per part de l’Ajuntament de Tarragona no ha donat els resultats esperats. Així ho reconeix el mateix consistori en resposta a una demanda d’informació del PDECat, grup de l’oposició.

Els detectius van començar a treballar el novembre passat i un mes i mig després es va acabar el servei. En aquest temps el servei va costar quasi 5.000 euros a les arques públiques, per un total de 104 hores de vigilància. Tot plegat va desencadenar en 36 informes d’infraccions, una xifra que el mateix Ajuntament assumeix com a baixa.

Malgrat tot, des de la regidoria de Neteja es considera que la campanya va tenir un important ressò a la ciutadania, i que va tenir un efecte indirecte positiu perquè la ciutadania pensava que els vigilaven. Tot i que no es presenten dades, des del departament s’assegura que en aquell període es van trobar menys excrements a la via pública.

 

Es tripliquen les multes per aparcar en zones reservades al transport públic

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha triplicat al juny, respecte al mes anterior, el nombre de denúncies per aparcar en zones reservades per a transport públic. En concret han estat 92 les sancions imposades per aquesta raó, amb un import de 200 euros.

Aquest augment s’explica en bona mesura per la campanya realitzada pel cos policial durant els dies 5 i 11 de juny, en la qual es va incidir en aquest comportament incívic. Tan sols en aquests set dies se’n van imposar 47, més de la meitat. La majoria de les multes es van imposar al centre de la ciutat, però també als barris de Ponent i Llevant.

Des del consistori asseguren que la campanya no ha estat només sancionadora, sinó també informativa i que l’objectiu és disminuir aquests comportaments que generen problemes de circulació i dificultats a les persones amb mobilitat reduïda per accedir al transport públic.

 

Primera tripleta màgica de l’any per la Jove de Tarragona

La plaça de Vila de Torredembarra ha estat l’escollida per la Colla Jove Xiquets de Tarragona per completar la seva primera tripleta màgica de la temporada. Els del Cós del Bou han participat en la Diada del Quadre de Santa Rosalia, conjuntament amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre.

Els tarragonins han fet a primera ronda un 3de9f, a segona han intentat el 4de9f que han completat a la tercera, i a la ronda de repetició han fet un 5de8. A més, han fet el seu segon pde7f de l’any.

Els vallencs han signat una molt bona actuació aquest diumenge i que també passarà a la història. Han començat amb un 3de9f, el seu segon aquesta temporada; seguint amb un 2de8f i figuereta, i posant la cirereta amb el seu primer 3de8p de la història. La Joves ha tancat la seva participació amb el pde7f, el seu primer de l’any.

I pel que respecta als amfitrions, els Nois de la Torre, han obert amb un 4de7a a la primera ronda, un 3de7 a la segona, i han descarregat també un 3de7a.

 

El Serrallo celebra la festivitat de la Verge del Carme

El barri mariner de Tarragona, el Serrallo, ha gaudit durant tot el cap de setmana de diverses activitats amb motiu de les Festes del Carme, la patrona dels pescadors. La trobada gegantera, amb una dotzena de colles participants, l’actuació castellera a la plaça de Sant Magí, la processó del Rosari de Torxes o el sopar i revetlla popular són alguns dels actes destacats.

Aquest diumenge, coincidint amb la festivitat de la Verge del Carme, s’ha celebrat la tradicional missa a la pèrgola del moll pesquer, i a la tarda ha tingut lloc la processó marítima. La festa al barri del Serrallo es tanca amb una ballada de sardanes.

 

Un dilluns que seguirà marcat per la calor

Les temperatures sembla que no es mouran dels termòmetres. La intensa calor, acusada per la xafogor, seguirà sent protagonista durant el dilluns. S’esperen registres que puguin arribar als 28 ° o 29 °C. La mínima es quedarà fregant els 20 °C. El cel estarà serè o poc ennuvolat, si bé arribaran bandes de núvols alts a partir de mig matí i deixaran el cel localment mig ennuvolat a la tarda. A més, hi haurà alguns intervals de núvols baixos fins a primera hora del matí i de nou al final del dia.

 

L’apunt

Íntim, líric, descaradament tímid. Una visió divertida en la serietat d’aquest estat pertorbador que, d’una altra manera, anomenem amor. Així és ‘The nature of love’. Una de les obres programades dins el Festival Internacional de Teatre de Tarragona i que es podrà veure dimarts a la tarda, a partir de les 19 h, al Teatre Metropol.

Una altra de les obres per dimarts al Metropol és ‘Loops and breaks’. L’escenari s’obrirà per esdevenir un espai on mirar i actuar, interpretar, intervenir, interrompre, cooperar i jugar, on tots podran unir-se al joc de trobar un terreny comú, i on cada contribució és valuosa. La representació serà a 21.30 h de la nit.

PUBLICITAT