Compartir

Destaquem la pujada del preu del lloguer a la ciutat, la Cucafera de Tarragona petita necessita una restauració i el Nàstic de Tarragona prepara el partit contra el Rayo Vallecano.

Cucafera de Tarragona

La Cucafera de Tarragona i l’Associació de Veïns del Port, entitat a càrrec, es plantegen no treure enguany la Cucafera Petita durant les festes de la ciutat, tot i que ho lamenten, ja que enguany celebra el seu 15è aniversari. La causa, la falta de recursos per a la seva necessària restauració.

I es que diverses esquerdes al cap, cua i banyes, el mecanisme espatllat, i sobretot un forat bastant destacat al morro fan que no sigui adequat treure-la al públic no solament per motius estètics sinó per seguretat com indica un dels caps de colla, Sergio del Rey.

L’entitat volia repetir la fórmula de la Cucafera gran l’any passat, restaurar-la i celebrar l’aniversari, però aquest cop la situació és més complicada. Mentre que l’any anterior l’Ajuntament es va fer càrrec del cost de la restauració per ser una peça municipal, en el cas de la Cucafera petita, propietat de l’A.V.V del Port, la despesa va a càrrec seu, motiu pel qual no pot fer-hi front.

I és que el cost per reparar-la ascendeix a una xifra superior als 5 mil euros, quantitat que l’entitat no pot assumir i per aquest motiu, després de demanar sense èxit ajudes i subvencions, fa una crida a la col·laboració i estudiarà obrir un verkami o compte bancari on fer donacions.

Lloguer Tarragona

El preu del lloguer a Tarragona alerta també a molts ciutadans, que volen començar a mobilitzar-se com ja ho ha fet el primer sindicat de llogaters a l’estat nascut a Barcelona. De fet, segons ha apuntat també aquest dimecres el Diari de Tarragona, els lloguers a la ciutat s’han incrementat un 15,5%

Jaime Palomera, un dels portaveus d’aquest nou sindicat, ha reconegut que ha mantingut contacte amb la ciutat amb gent que s’ha interessat també a afegir-se o organitzar-se per lluitar contra els preus abusius. L’objectiu d’aquest sindicat és fer pressió a les administracions perquè regulin el preu del lloguer. Emmirallats en altres sindicats de països com Alemanya, Suècia o Portugal, que funcionen i que aconsegueixen rebaixes en el preu del lloguer entre d’altres.

Tarragona contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBIfòbia, i Tarragona s’ha volgut sumar a les reivindicacions. Per això aquest matí s’ha llegit un manifest davant l’Ajuntament de la ciutat on s’ha demanat que es respectin la diversitat de gèneres. A més també ha posat en marxa el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres per garantir els drets de les lesbianes, transsexuals, gais, i intersexuals. I també es vol contribuir a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El manifest l’ha llegit Lluís Romero, tècnic d’H2O col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual.

Nàstic de Tarragona

El Nàstic de Tarragona prepara el seu enfrontament contra el Rayo Vallecano d’aquest divendres 19 de maig.