Debut agredolç

El Nàstic de Tarragona ha iniciat la temporada 2018-19 amb un empat agredolç davant el Tenerife. La bona primera part de l’equip, i el gol d’Ikechukwu Uche, no han tingut recompensa després que el conjunt canari s’hagi refet en el segon temps gràcies al desgast físic del rival i al gol d’Aveldaño en el temps afegit.

La posada en escena del Nàstic ha estat extraordinària. Poc o res queda de l’equip de les dues últimes temporades, que basava el seu joc a defensar i aprofitar l’error del rival. L’equip de José Gordillo ha sortit a per el partit des del principi, pressionant en camp contrari i amb la línia defensiva al centre del camp. Tota una declaració d’intencions.

Aquesta pressió ràpidament ha donat els seus fruits, amb una doble ocasió d’Ikechukwu Uche, que ha obligat a lluir-se a Dani Hernández. Tot seguit, els grana han forçat un servei de cantonada que Fali ha convertit en l’1 a 0. Els aficionats ja no recordaven quan va ser l’última vegada que el Nàstic va marcar en una acció a pilota aturada.

El conjunt tarragoní ha continuat pressionant ben amunt, la qual cosa l’hi ha permès seguir atacant. Sobretot per les dues bandes, on Tete Morente i Sebas Coris han amenaçat els dos laterals visitants. No obstant això, ha estat una combinació entre Uche i Barreiro la que ha estat a punt d’acabar amb el 2 a 0 després que el nigerià hagi estavellat la pilota contra el pal.

En la recta final del primer temps, el Tenerife ha tingut una ocasió molt clara per empatar el partit. Nano Mesa ha rematat un servei de cantonada dins de l’àrea petita, però Barragán ha fet una gran intervenció per refusar la pilota.

En la segona part, el conjunt canari ha seguit la inèrcia amb la qual ha acabat el primer temps i ha gaudit de tres ocasions molt clares per empatar. En totes ha respost Barragán. Amb el pas dels minuts, el Nàstic ha anat decaient físicament, i això ho ha aprofitat el rival per posar setge a la porteria local. Només Uche, amb un xut dins de l’àrea, ha estat capaç de posar en problemes a Dani Hernández.

Ja en el temps de descompte, i quan el Nou Estadi celebrava la primera victòria de la temporada, Aveldaño ha fet el gol de l’empat en una acció molt polèmica on Bernabé Barragán ha estat derrocat per dos rivals. L’àrbitre, però, no ha fet cas de les protestes i ha concedit el gol.

D’aquesta manera, el Nàstic comença el campionat de lliga amb un punt i amb sensacions contràries. El pròxim diumenge visitarà l’Sporting de Gijón en el partit corresponent a la segona jornada. El duel es disputarà a les 7 de la tarda a l’Estadi del Molinón.