Compartir

Cap de setmana atapeït d’actes, com una desvetlla dels ninots, la festa major de Sant Pere i Sant Pau i la cursa de Rac1. També destaquem l’aparició de paneroles i l’onada de calor

 

Desvetlla dels ninots sense final de festa
Aquest dissabte a la nit es va celebrar la dotzena edició de la Desvetlla dels Ninots, un acte festiu organitzat pel Ball de Serrallonga i els Diables Voramar – Víbria de Tarragona. Una festa que va quedar descafeïnada per la denegació del permís per part de l’Ajuntament. Era habitual que la celebració acabés amb dues hores de festa després de la cercavila, però ahir tan sols la xaranga tan sols va poder tocar una cançó. Una situació que ja era coneguda per les desenes de persones que hi havia, però que arribada la 1 de la matinada va decebre a molts. La Desvetlla dels Ninots generalment es feia a la plaça Sedasssos, però en aquesta edició s’ha fet a la plaça del Rei per les obres de les graderies del circ romà.

 

Protecció Civil dóna per tancada l’alerta per l’onada de calor.
Des de l’inici de l’episodi de calor, dijous passat, el telèfon 061 de CatSalut ha atès 223 avisos. El d’emergències, el 112, ha rebut més de 80 trucades. I és que, durant aquests 3 dies s’ha superat el llindar de temperatura extrema a 45 municipis.
L’augment de consum elèctric ha pujat entre un 15 i un 18 per cent, respecte a la setmana anterior.
A banda d’aquestes incidències, Protecció Civil ha estat en contacte amb la Creu Roja i les empreses de teleassistència i s’han establert dispositius preventius i de seguiment fent trucades i visites a les persones més vulnerables per evitar possibles incidències sanitàries derivades de la calor.

 

Paneroles a la part baixa
L’Associació de Veïns del Barri del Port alerta de l’aparició de diverses paneroles i rates pel barri en les darreres setmanes, coincidint amb l’arribada de la calor. Des de l’entitat asseguren que ja han alertat tant a l’Ajuntament com a Ematsa, i que inicialment serà la companyia d’aigües la que s’encarregarà de fer-hi front. Rosa Puig, presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, considera que és important començar a actuar ara que ja apareixen paneroles. Pel que fa a les rates, Puig té clar que l’origen és la deixadesa i el mal estat d’alguns habitatges. Amb tot, la presidenta assegura que encara no ens trobem davant d’alguna plaga, però adverteix que, si no s’actua, la situació empitjorarà, com va passar anys enrere.

 

La Cursa de Rac1 reuneix més de 3.000 persones.
La cursa de Rac1 de Tarragona ha estat un èxit de participació. 3120 corredors han recorregut 5 quilòmetres de carrers tarragonins. L’únic impediment per un matí rodó ha estat el sol, tot i que ha donat excusa a aquells que han preferit caminar en lloc de córrer. La cursa ha transcorregut sense incidents, tan sols alguns cops de calor. A la festa han participat els castellers de sant pere i sant pau, ha actuat el grup Xeic i l’ha guanyada Jose manuel Vieito Vilacoba, que ha completat el recorregut en 15.52 minuts.

 

L’Apunt
Els castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet un gran pas endavant, descarregant, per primera vegada, un castell de vuit al seu propi barri. Una fita que feia més de deu anys que no s’assolia. Ha estat un 3d8, que ha acollit la plaça de la sardana amb tota l’emoció que comporten els èxits castellers. Els altres castells han estat 2de7, el 5de7 i el pilar de 6
Els van acompanyar els castellers d’Altafulla, que van fer el 2d6 3d7 4d6 amb agulla de dones i pilar de 4. També els xiquets de vila-seca van completar el 3de6 i un 4de6 amb agulla, en una diada fluixa, amb molts intents fallits de castells.