Compartir
PUBLICITAT

El cas Inipro és la investigació sobre l’adjudicació a Inipro de treballs d’assistència a immigrants, que té origen el 2010 i que encara no s’ha resolt.

PUBLICITAT

 

El 2010 l’Institut Municipal dels Serveis Socials de Tarragona (IMSST) va obrir concurs per a treballs d’assistència a immigrants. Es van presentar tres empreses, dues d’elles eren la filial i la central d’una sola empresa i la tercera es va fer enrere. Així és com va guanyar l’empresa Inipro, a través d’un procediment negociat sense publicitat perfectament legal sempre que el contracte sigui inferior als 60.000 euros.

L’empresa Inipro està establerta a Viladecans i, en aquell moment, l’administrador en cap era Ricard Compàs, militant del PSC. El servei es va prorrogar pels períodes de 2011 i 2012 sense que s’obrís a licitació, amb una partida pressupostària de 137.369 euros.

Totes aquestes circumstàncies van fer sospitar a l’oposició, qui va acabar portant el cas a jutjats el 2014. La CUP hi va detectar prevaricació, tràfic d’influències i malversació. Els seus principals arguments eren la irregularitat de la contractació i de la pròrroga, el fet que s’hi destinessin 260.000 euros entre 2010 i 2012, la manca d’informació sobre la seva activitat i personal i que no hi hagués un motiu clar pel qual externalitzar el servei. Per part de l’Ajuntament es considera una irregularitat administrativa.

Des de llavors i fins ara, la Guàrdia Civil ha registrat les dependències de l’Ajuntament i ha començat a senyalar sospitosos, com Alejandro Caballero, extreballador i militant socialista i Antonio Muñoz, l’exgerent de l’IMSST. També hi va haver detinguts, com el cap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado. Destaquen també l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; Begoña Floría, regidora; i l’exregidora de Serveis Socials, Victoria Pelegrín, qui van declarar com a investigats.

Enguany, el cas Inipro no ha fet cap pas que auguri la seva resolució. De fet, aquest mateix desembre l’Audiència de Tarragona va decidir que es continués amb la investigació, després de desestimar la petició de l’alcalde, Floria i Pelegrón a què s’arxivés el cas.

PUBLICITAT