Compartir

La visita de l’expresident Zapatero a les obres dels jocs, les jornades d’Oppida i els premis literaris han estat protagonistes del cap de setmana.

ZAPATERO VISITA TARRAGONA
Aquest dissabte l’expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero va visitar Tarragona. Ho va fer en el marc dels Jocs Mediterranis, així que va visitar l’anella mediterrània, acompanyat per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i altres representants del consistori i la Generalitat. Zapatero ha estat nomenat voluntari d’honor de Tarragona 2018, ja que va ser durant la seva presidència, que es va posar en marxa el projecte dels jocs mediterranis. L’expresident ha destacat que els jocs seran una eina per integrar socialment la ciutat.

OPPIDA AUGMENTA LA PRESSIÓ A LA TABACALERA
Cap de setmana reivindicatiu a Tarragona, a càrrec de la plataforma Oppida. L’entitat lluita per la recuperació de l’espai de la Tabacalera, per un ús social i cultural. Des d’ahir es van realitzar una gran quantitat d’actes amb la col·laboració de diferents entitats tarragonines i van visitar la Tabacalera més d’un miler de persones. L’únic moment de tensió va ser per l’amenaça de la policia local de desallotjar. En assemblea, Oppida va decidir mantenir-se ferms a l’espai i finalment el desallotjament no es va produir. Ens ho explica Mònica Ñópez, membre de la plataforma.

Des de la plataforma es van mostrar agraïts a tota la massa social que hi ha participat i ara, diuen, només queda esperar una reacció de l’ajuntament, per tornar a iniciar les negociacions.

PREMIS LITERARIS
Dissabte al vespre es coneixia el veredicte dels premis literaris de Tarragona, que enguany han atorgat quatre guardons.
Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler ha estat per a l’escriptor valencià, Xavier Aliaga, per l’obra Les quatre vides de
l’oncle Antoine..
El premi-beca Vidal Alcover de Traducció, ha estat per la traductora barcelonina Judit Romeu Labayen, per la traducció de Els sofriments del príncep Sternenhoch, de l’autor txec Ladislav Klíma.
I el premi de narrativa curta per Internet Tinet, l’ha rebut Amanda Bassa, de Mataró pel conte titulat Obsessió.
El premi especial de guió de ficció radiofònica l’ha guanyat Indigestió, de la dramaturga i guionista del Masnou Elisenda Guiu.
Amb ells parlarem la setmana vinent al nou programa literari, “lletraferits”.
EL TEMPS
Ha tornat la calor estival, després d’uns dies de mal temps. Es preveu que, tant aquest dilluns com els pròxims dies, les temperatures es mantinguin sobre els 24 graus de màxima.
L’APUNT
Ja ha començat el festival Tàrraco Viva, que enguany treballa amb la relació entre la cultura romana i la grega. Aquest divendres a les cinc de la tarda us oferirem un especial des del Camp de Mart, amb tots aquells que fan el festival possible.