Compartir

Les llibreries independents han dit prou després d’anys de sentir-se marginades per les grans editorials. Els petits empresaris de la lectura denuncien que, quan arriba Sant Jordi, les editorials no ofereixen els títols més esperats als seus comerços, i els reserven per les grans superfícies.

Així, el dia de major venda de llibres, els llibreters han de fer mans i mànigues per poder oferir als compradors els “best sellers”, mentre supermercats i grans cadenes no tenen cap dificultat. El grup de llibreries independents Bestiari ha fet pública aquesta demanda ara, malgrat que no és nova d’enguany. Rosa Marrugat, de la llibreria la Rambla, explica la problemàtica.

Els llibreters no acusen cap editorial en concret, sinó que asseguren que és una actitud generalitzada. L’opció que els resta és fer la comanda amb mesos d’antelació, però llavors no es poden beneficiar del descompte de Sant Jordi. Ricard Espinosa, de la llibreria la Capona, assegura que això va en perjudici de les llibreries. Els llibreters han traslladat la queixa a les entitats competents, entre elles el gremi de llibreters.

Tot i així, el gremi espera amb ganes l’arribada de Sant Jordi, el millor moment de l’any pel sector. S’espera que siguin un èxit de vendes els autors locals i d’altres més esperats, com el llibre de Xavier Bosch o Pilar Rahola.

El velòdrom i la piscina dels Jocs

El velòdrom i la piscina dels Jocs Mediterranis 2018 ja són una realitat, segons l’alcalde de Tarragona. El projecte de la piscina ja està en marxa, malgrat que s’ha de construir amb diners de l’Estat Espanyol i aquest encara no ha aprovat els pressupostos. La piscina es començarà a construir durant l’estiu i haurien d’estar finalitzades en 4 o 5 mesos. El velòdrom s’espera poder licitar d’aquí poc i començar les obres abans de l’estiu.

Les declaracions han coincidit amb la visita del Comitè Internacional dels Jocs a les obres de Camp Clar. Aquest divendres serà el torn de fer balanç de la reunió que el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis ha realitzat a la ciutat.

Prèvia del Getafe vs Nàstic

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona realitza aquest divendres l’últim entrenament abans del partit de dissabte a Getafe. Merino compareixerà en roda de premsa, per explicar com arriba l’equip al xoc, tant anímicament com físicament i per donar pistes dels 11 homes que disputaran el partit. A banda, ja sabeu que tenim un nou Localitat Grana, amb Carles Cortés i Antoni Pinilla, per escalfar motors pel partit i pel derbi, de la pròxima setmana contra el Reus.

Dos creuers més a Tarragona

Tarragona acull entre aquest divendres i dissabte dos creuers de la companyia Windstar Cruises que atracaran al dic de Llevant, dues embarcacions que ja van visitar el territori l’any passat. Aproximadament 500 creueristes faran parada a la ciutat. El Wind Surf atracarà divendres amb 300 procedent d’Eivissa i el dissabte serà el torn del Wind Star, també procedent d’Eivissa amb 150 passatgers nord-americans. Tots ells gaudiran del potencial cultural, d’oci, gastronòmic del territori.

Temps

Pel que fa al temps, divendres on predominarà el cel serè i el sol, amb temperatures màximes de 17 i mínimes de 7 graus.

Apunt

Aquest dissabte La Sala Zero acull el concert del grup de rock El Gran Wyoming y los Insolventes. El famòs presentador de l’Intermedio, el Gran Wyoming, ens parla del seu grup i trajectòria en una entrevista aquesta setmana al nostre magazine de cultura, societat i oci, Plaça Corsini presentat per Adrià Recasens. Podeu escoltar l’entrevista i el programa complet a la nostra web!

FOTO: Naciodigital