Compartir

Prevenir la discriminació contra elcol·lectiu LGTB, tret de sortida a Tarraco Viva i les activitats de l’estiu jove

PREVENIR LA DISCRIMINACIÓ

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest matí el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI). L’objectiu és minimitzar la LGTBfòbia i sensibilitzar la població. Hi participa H2O i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Els objectius generals dels SAI són visualitzar  la realitat  del col·lectiu LGTBI a Tarragona mitjançant accions de  sensibilització i prevenció contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. També donarà suport i atenció a les diversitats sexuals i de gèneres en diferents àmbits, especialment en l’àmbit escolar per tal de prevenir les actituds discriminatòries i l’assetjament contra les persones que integren aquest col·lectiu.

En un primer moment, el SAI proporcionarà una primera acollida que facilitarà el primer contacte a través d’orientació presencial, telefònica i telemàtica. Després d’avaluar la situació personal, social,  així com  la situació de risc en què es trobin les persones usuàries, es donarà una resposta en funció de les necessitats concretes.

COMENÇA EL TARRACO VIVA

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida a les activitats de Tarraco Viva, el festival sobre història romana per excel·lència. La dinovena edició del festival mira encara més enrere, fins a l’antiga Grècia, i se centra en la relació de les dues cultures.

En total, es realitzaran 430 actes al llarg de les dues setmanes de festival, que finalitza el 28 de maig. Els espais patrimonials, els museus i els grups de recreació segueixen sent el gruix del festival, amb propostes diverses, des de recreacions de batalles de gladiadors a lectures dramatitzades. Enguany, s’ha fet una major aposta per la participació dels barris llunyans al centre, posant el punt d’atenció en la funció dels barris a l’antiga roma. Avui les activitats escolars han concentrat la major part de l’activitat, a més de la inauguració de diverses exposicions i conferències.
El punt àlgid del festival arriba la setmana vinent. Des de Ràdio ciutat de Tarragona dediquem un especial al festival, amb tots els seus protagonistes i actuacions en directes. Serà el divendres 26, a les cinc de la tarda.

L’ESTIU JOVE AMB MÉS D’UN CENTENAR D’ACTIVITATS

Ivana Martínez declara que “qui consideri Tarragona una ciutat morta no coneix la programació de l’Àrea de Joventut” just quan s’ha organitzat pel proper 10 de juny una concentració a la Plaça de la Font sota la convocatòria ‘Tarragona, ciutat dormitori’.

Martínez ho ha afirmat durant la presentació de l’edició d’enguany de l’Estiu Jove 2017  on 60 propostes formatives, lúdiques i culturals s’hi sumen a altres 40 activitats presentades recentment del Festival Sota La Palmera.

D’aquesta manera un total de més d’un centenar d’activitats es posen a l’abast dels joves d’entre 12 i 35 anys, per aquest estiu, des del 30 de juny i fins al 16 de setembre, en una edició que ha volgut obrir-se a nous espais i indrets de la ciutat i els barris, com els centres cívics.

Entre la diversitat de propostes, tallers formatius, circ, màgia, teatre, música, dansa, esports, cinema o cuina, entre moltes altres. A més, la meitat d’elles són gratuïtes o a preus assequibles o amb descomptes.

Us en donarem més detalls aquesta setmana al programa 9 de Plaça Corsini on entrevistem també a un dels integrants del programa, el blogger Xavi Barquín de ‘Yonolotiraria‘.