Compartir
PUBLICITAT

PUBLICITAT

El Tarraco Tapes resisteix, però no ho fa la ruta dtapes. Les guinguetes de platja podran fer poca música en directe i l’operació sortida torna a requerir la prudència dels conductors

Més de 50 establiments participen del Tarraco Tapes

La ruta de tapes Tarraco Tapes torna, un any més, però ho fa en solitari. L’altre iniciativa, dtapes de la Cambra de comerç, no es tornarà a celebrar.

Contra les restriccions a la música al carrer

Les guinguetes de les platges tarragonines només podran fer actuacions musicals per Santa Tecla, Sant Magí i Sant Joan. Aquesta decisió no ha estat ben rebuda per tothom, entre els quals ERC, CUP i Ciutadans.

Segons el regidor republicà, Pau Ricomà, la relació de la música en directe i l’Ajuntament és lamentable i assegura que, aquesta decisió, demostra que el govern no aposta per la cultura com a eix de la ciutat i que no té una estratègia cultural clara. Així, el grup municipal d’Esquerra exigeix que l’equip de Govern es replantegi aquesta normativa.

Pel que fa a la CUP, tampoc estan d’acord amb la decisió, i consideren que, diversificant els espais i marcant horaris, es pot compaginar la vida veïnal amb la música al carrer. La formació anticapitalista considera que la música al carrer és una eina per cohesionar la ciutat i millorar la participació veïnal. Els cupaires, com els republicans, insten al Govern a obrir un debat amb totes les formacions per reformular la normativa.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Vinyuales, que “Tarragona segueixi sense una normativa específica sobre la música a la ciutat” i ha remarcat que, per la localització de les guinguetes, les actuacions no molesten als veïns. Vinyuales ha recordat que el regidor de cultura, Josep Maria Prats, havia assegurat que de cara a l’abril hi hauria una ordenança que regulés la música al carrer.

Operació sortida
 
Continua el dispositiu especial de Setmana Santa a les carreteres. Aquest dijous al migdia ha començar la segona fase de l’operació sortida, i ja s’han pogut viure retencions a l’AP7, a l’alçada d’Altafulla i a la N-340. El dispositiu acabarà dilluns, i fins llavors han augmentat el nombre de controls d’alcoholèmia, velocitat i contra les distraccions. 

Prèvia del Nàstic vs Mirandés

El Nàstic es prepara pel proper partit amb el Mirandés.

La muntanyeta s’acomiada de Jaume Marí

Aquest dijous lamentem el traspàs de Jaume Marí d’un infart, l’expresident de la Muntanyeta i el que era l’actual director general de l’Associació de la Paràlisi Cerebral sense ànim de lucre. Marí va néixer a Tarragona i era un lluitador constant que va dedicar la seva vida als altres. Des de l’Ajuntament, el mateix Josep Félix Ballesteros ja ha comunicat el seu condol per la pèrdua a través de les xarxes socials, així com altres companys polítics del consistori. Properament informarem dels actes en la seva memòria.

El temps

El cel de divendres és molt semblant al de dijous. Calor durant el dia, amb 21 graus de màxima, i temperatures més fresques quan s’amaga el sol. La diferència la trobem pel matí, amb possibles núvols, que s’aniran dispersant al llarg del dia.

PUBLICITAT