Compartir

Una nova jornada de bioeconòmics, l’acord entre el port i els pescadors i l’agermanament Chartreuse

BIOECONOMICS
Aquest divendres s’ha realitzat la sisena jornada BioEconomics, enfocada cap a la sostenibilitat en el transport. És una iniciativa de l’Ajuntament i la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City. I és que la mobilitat sostenible és un element imprescindible en una smart city, i Tarragona encara té algunes assignatures pendents. D’això ha parlat el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri.
El meteoròleg però, també ha destacat que Tarragona està avançant en aquest camp, fent una aposta pels carrils bici, des de Bonavista al centre de la ciutat, i amb l’adquisició de cotxes elèctrics pels serveis municipals. Ens ho explica el regidor de mobilitat, Josep Acero
A més de les conferències, paral·lelament s’ha realitzat la tercera ExpoVEHiA amb les darreres novetats dels fabricants de vehicles elèctrics.

TDAH

Augmenten el nombre de diagnòstics de Trastorn de dèficit d’Atenció i Hiperactivitat i Tarragona. Els menors diagnosticats de la regió sanitària de Tarragona han passat de 723 casos L’any 2010 a 1040 casos el 2016.

Un augment significatiu, però que no implica que hi hagi més menors amb aquesta malaltia, sinó que ara hi ha més mitjans per diagnosticar-la. D’entre els menors diagnosticats, no tots prenen medicació, i des de. CSMIJ expliquen que el fàrmac el que fa és augmentar el nivell de dopamina, però que només se subministra en els casos imprescindibles. Ens ho explica Adela Massana, psiquiàtrica i coordinadora de Centre de Salut Mental Infanto Juvenil.

El TDAH és un trastorn que es deu a la immaduresa del sistema nerviós que causa manca de concentració en tasques poc motivadores. A causa dels seus símptomes, com millor s’adapti l’entorn al jove, menys medicació serà necessari.

Els consells dels experts doncs, són intentar detectar els símptomes aviat, buscar l’ajuda de psicòlegs i pedagogs i intentar adaptar l’entorn a les necessitats cognitives dels menors.
EL PORT I ELS PESCADORS AMB LA NETEJA DE L’AIGUA
l’Autoritat Portuària de Tarragona, la Confraria de Pescadors i els armadors han arribat a acords per millorar l’estat ecològic de l’aigua, en especial les aigües portuàries interiors. Entre les mesures que s’implantaran hi ha evitar la caiguda de residus sòlids a l’aigua com ara ampolles de plàstic, caixes o matèria orgànica; així com posar més atenció en les maniobres de descàrrega del peix, i evitar que el material que es diposita en els molls pugui arribar a l’aigua.
AGERMANAMENT CHARTREUSE
Aquest dissabte l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, signarà a Voiron (França) un Pacte d’Amistat entre les 5 ciutats que han acollit la fabricació del licor Chartreuse, que són: Tarragona, Saint Pierrre de Chartreuse, Saint Laurent Du Pont i Entre Deux Guiers i Voiron. Aquesta darrera població és on està actualment ubicada la fàbrica.
Acompanyaran en aquesta signatura institucional el Ball de Diables i l’Àliga de Tarragona que es desplaçarà a la ciutat francesa. Aquests elements del Seguici Popular, faran una actuació amb un recorregut per Voiron que comptarà també amb la participació de corals infantils.
EL TEMPS
Calors i cels sense núvol aquest cap de setmana. Continua el clima estival com a mínim fins diumenge.
L’APUNT
Adrià Recasens en porta en un nou Plaça Corsini diversos continguts d’oci i culturals de la ciutat, un d’ells és l’entrevista amb el blogger Javi Barquin del blog YO NO LO TIRARIA, que formava part del programa estiu jove.