Compartir

Destaquem l’acte de Tarragona Stop Mare Mortum, el camió que ha bolcat a Riu Clar i la reunió del Senat de Tarragona

Els tarragonins s’han reunit per celebrar el dia del refugiat el 20 de juny, gràcies a l’associació stop mare mortum. Han sortit al carrer aquest dissabte a la tarda per reclamar un millor tracte a les persones refugiades, i polítiques efocades a obrir les fronteres, enlloc de tancar-les. L’onada de calor ha perjudicat l’acte, que ha comptat amb una cinquantena d’assistents, malgrat que l’organització s’esperava més. Hem parlat sobre els objectius de Mare Mortum amb Sílvia Pinyol, membre de l’associació.

L’acte central serà el dia 20, a la universitat rovira i virgili i comptarà amb tres conferències a càrrec d’una dona nigeriana, d’un refugiat Saharui i d’una filla d’exiliats espanyols nascuda a frança
Un camió amb líquids tòxics bolca a Riu Clar
Aquest divendres un camió que transportava líquids tòxics i inflamables ha bolcat al polígon riuclar. Durant hores, quatre dotacions de bombers s’han dedicat a aturar la fuita que, segons protecció civil, era d’una gota per segon. I és que la cisterna no es podia moure fins que no s’hagués reparat la fuita i traslladat tot el líquid. Per precaució, guàrdia urbana ha creat un perímetre de 100 metres de l’accident. per sort, l’accident no ha anat a més i lúnic ferit ha estat el conductor i en estat lleu.
El Senat Tarragoní debat sobre la passarel·la

Ell Senat Tarragoní al Pòsit de Pescadors per parlar, principalment de la passarel·la que connectarà la Rambla Nova, amb el mar. Per aquest motiu, a la reunió hi ha assistit el president del Port, Josep Andreu, que ha donat detalls de les obres i ha estat presidida per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

La consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, ha parlat de la importància de l’arribada dels creuers a Tarragona, del trasllat temporal del Museu Arqueològic al Tinglado, així com del Museu del Port, com a iniciatives positives entre el port i l’ajuntament

Queda pendent una altra reunió del Senat Tarragoní per abordar els temes  que no s’han tractat, com el Mercat Central, les obres d’urbanització de la Plaça Corsini i una visita a les principals instal·lacions esportives dels Jocs Mediterranis.

el temps

L’ona de calor no afluixa, i el cap de setmana acabarà amb temperatures màximes de quasi 30 graus i mínimes de 21. Es recomana pendre les precaucions pertinents.

l’apunt

Aquest diumenge últim dia de la fira del vi de tarragona, que durant tot el cap de setmana ha amenitzat la rambla nova amb vins i menjar.