Compartir

Flors, cultura i justícia social. Els protagonistes d’avui són els membres del comitè internacional dels jocs mediterranis, les plataformes d’afectats per la hipotèca i les roses de Sant Jordi. El Nàstic tampoc descansa.

UN NOU VELÒDROM PELS JOCS MEDITERRANIS
El velòdrom i la piscina dels Jocs Meditarranis 2018 ja són una realitat, segons l’alcalde de Tarragona. El projecte de la piscina ja esta en marxa, malgrat que s’ha de construir amb diners de l’Estat Espanyol i aquest encara no ha aprovat els pressupostos. La piscina es començara a construir durant l’estiu i haurien d’estar finalitzades en 4 o 5 mesos. El velòdrom s’espera poder licitar d’aquí poc i començar les obres abans de l’estiu. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, explica el projecte del Velòdrom, que no estava planificat.

Les declaracions han coincidit amb la visita del Comité Internacional dels Jocs a les obres de Camp Clar. Durant aquesta s’ha realitzat una plantada d’arbres simbòlica i s’ha destapat una placa commemorativa. Ammar Addadi, president del Comité ha valorat positivament el que ha descrit com “perserverança” del govern local.

VENDA IL·LEGAL DE ROSES

L’arribada de Sant Jordi és una bona notícia tant per a llibreters com per a floristes. Tot i això, els floristes del Camp de Tarragona denuncien que continua a l’alça la venda il·legal de roses al carrer. Una situació que encara els crea més competència dins del mercat. L’Associació de floristes de les comarques de Tarragona preveu millorar les vendes de roses respecte a l’any passat. Asseguren que hi ha una lleugera recuperació econòmica que serà clau per complir amb unes bones perspectives. Tot i això, denuncien que la venda il·legal de flors per aquestes dates continua a l’alça. Ramon Abellà és el president de l’Associació de floristes de les comarques de Tarragona.

Abellà considera que el fet que Sant Jordi coincideixi en diumenge serà positiu a l’hora de recuperar la presència de visitants estrangers o de localitats veïnes. A més, assegura que la rosa vermella continuarà sent la triomfadora de la jornada.

LES PAH OCUPEN EL BBVA
Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la província de Tarragona han ocupat avui el BBVA de la plaça Imperial Tàrraco. Prop d’un centenar de persones, equipats amb la samarreta verda, han entrat a l’entitat bancaria per fer visibles les seves reivindicacions.

Principalment, que el BBVA es responsabilitzi de tots els conflictes de les entitats que ha absorbit, com Catalunya Caixa. També que hi hagi un interlocutor vàlid i que la dació en pagament sigui a zero. A més d’anul·lar la clàusula de l’IRPH, l’índex de Referència de les hipoteques. Maria Carme Lleida, de la PAH de Tarragona, comenta com les demandes segueixen sent les mateixes que al començament de la Plataforma.
Han participat les plataformes de Reus, Terres de l’Ebre, baix Penedès, dues del Vendrell i alt Penedès. Tot i així, ha estat una acció coordinada que han realitzat totes les PAH de Catalunya en diferents seus.

NÀSTIC
El Nàstic de Tarragona segueix ultimant els detalls pel partit contra el Getafe, un conjunt rocós que només ha perdut un partit a casa en tota la temporada, contra el Girona en les primeres jornades.
Mossa té clar quines seran les claus perquè els granes pugin treure alguna cosa positiva del Coliseum Alfonso Pérez-
Pel partit, Merino ja sap que no podrà comptar amb Cordero, Barreiro, Madinda, Djetei i Luismi, que segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions.

EL TEMPS
Torna el sol al cel tarragoní. Després d’uns dies inesperadament més grisos, els núvols deixen past aquest divendres a un sel serè, amb poca probabilitat de pluja. També pugen les temperatures, i no deixaran de fer-ho fins diumenge, així que s’espera un cap de setmana ideal per sant Jordi

L’APUNT
La cinquena edició de la revetlla de Sant Jordi tindrà lloc aquest divendres a la Biblioteca Pública de Tarragona fins les dotze de la nit, amb la participació d’un important nombre d’entitats tarragonines que apleguen propostes culturals que tenen les lletres, la música o el teatre com a eixos vertebradors.
També amb berenar i piscolabis per amenitzar la jornada, i amb aquesta cançó de
A més, aquest dijous el programa 5 del nostre magazine de cultura, societat i oci, Plaça Corsini presentat per Adrià Recasens rep entre d’altres, la visita i actuació del grup tarragoní Anna d’Ivori que estrena videoclip i ens presenta en primicia el seu nou disc Rere els vidres que surt a la llum el proper 4 de maig
Podeu escoltar l’entrevista i el programa sencer a la nostra web!