Compartir

Parlem de la processó del Sant Enterrament i ens preparem pel Nàstic, que juga avui a les sis.
La processó del Sant Enterrament de Tarragona va complir amb les expectatives. Prop de 3.000 persones van participar ahir al vespre en les 12 confraries i la vintena de passos que conformen la processó. 30.000 persones van omplir els carrers de la part alta, intentant respectar el rigorós silenci que requereix l’acte. Es tracta de l’acte més important de la setmana santa tarragonina, que venera a Jesús el dia de la seva mort. És per tothom un moment colpidor, amb un ambient carregat de solemnitat i respectuós. La processó de divendres Sant es realitza des de 1859 i l’encapçalen els armats de la congregació de la puríssima sang de Nostre Senyor Jesucrist. Els segueixen els penitents, les confraries i l’associació de cada un dels passos.
La processó del Sant Enterrament va obtenir el reconeixement de festa patrimonial d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya.
NÀSTIC
El Nàstic se la juga aquest dissabte, a partir de les 6 de la tarda, a casa contra el Mirandés. Els de Juan Merino han de sumar els tres punts davant del cuer, si no es volen tornar a complicar la vida. Guanyar significaria eliminar un rival directe i assegurar-se acabar la jornada fora dels llocs de descens. El principal problema per a Juan Merino serà fer una alineació de garanties. Madinda, Cordero, Djetei, Barreiro i Luismi estan lesionats, i Muñiz i Mossa estan sancionats.
PORTADES
Repassem les portades dels mitjans locals. El diari de Tarragona, inevitablement dedica la fotografia de portada a la processó del Sant Enterrament. Tot i així, titula amb habitatge, i la tendència de les generacions joves a marxar cap a poblacions properes a la ciutat. L’edició del Camp del Punt avui destaca que comença la campanya de navegació a l’Ebre, i dedica un lateral a la processó tarragonina.
EL TEMPS
Avui el temps podria variar respecte a dies anteriors. S’espera un migdia ennuvolat, que es vagi dissipant al llarg de la tarda. Augmenta lleugerament la probabilitat de pluja. Tot i així, les temperatures no baixen, i es mantenen al voltant dels 20 graus. El resultat, un 50% d’humitat a l’ambient.
L’APUNT
Sant Jordi s’acosta i ja es comença a sentir a l’ambient. L’agenda de la setmana vinent està plena de presentacions de llibres. Destaquem la Capona, que ha organitzat per aquest dijous un berenar amb autors de tota Catalunya, a les sis de la tarda. També la llibreria Adserà portarà, dijous a dos de sis de la tarda a l’aclamat autor, Albert Espinosa.