Compartir

La setmana santa s’apodera del cap de setmana, amb actes repartits per tota la ciutat. Els més petits esperen la mona, que cada any són més creatives. I el nàstic està gairebé a punt pel partit del Mirandés.

EL SANT ENTERRAMENT

El divendres Sant és un dels dies més important de Setmana Santa, també a Tarragona. Durant tot el dia s’han pogut viure processons, com el viacrucis de la Sang, a les sis del matí. La processó del Sant enterrament és un dels moments més emocionants per aquells qui participen. Aconsegueix que centenars de famílies es reuneixin al llarg del recorregut, de fet, es calcula que prop de 3.000 persones participen de forma activo o com espectadors. La processó venera el dia en què, segons la tradició catòlica, Jesús va ser enterrat. El Sant Enterrament de Tarragona ha estat declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

MONES CASTELLERES

Però el moment preferit pels més joves de cada casa és, sens dubte, el dilluns de Pasqua. La Pastisseria Conde és una de les més reconegudes de Tarragona per una de les seves particularitats, les mones castelleres que fan cada any. Una tradició que perdura des del 1968 i que ja es coneix en altres punts de Catalunya i per això també ha hagut de fer mones d’altres colles que no són de la ciutat. La pastisseria, però, no es limita als castells. També fa mones del Nàstic i personatges de la cultura pop. N’hem parlat amb el fill dels fundadors de la pastisseria i el pastisser Josep González.
Les mones de les colles castelleres, a més també van acompanyades de la seva plaça, per arrodonir la presentació. De mones de xocolata, la pastisseria ja n’ha fet més de quatre-centes.

POLSERES DE PROTECCIÓ CIVIL

I malgrat setmana santa, els voluntaris de protecció civil no fan vacances. Aquest divendres se’ls ha pogut veure a la plaça de la Font repartint polseres identificatives pels nens i nenes. Es tracta d’una polsera on es poden escriure les dades dels infants i dels familiars per saber on trucar en cas de trobar un jove perdut. És una tasca especialment rellevant en dies d’aglomeracions al carrer, quan és més probable perdre la canalla de vista.

NÀSTIC

El Nàstic juga aquest dissabte contra el Mirandes, a les sis de la tarda al Nou Estadi. Els castellans són els cués de la categoria. Una victòria dels grana que és transcendental per seguir lluitant per la permanència. Les baixes al centre del camp són el principal problema pel tècnic grana, Juan merino, de cara a confeccionar un onze inicial amb garanties.

EL TEMPS

Els temps ens ha concedit una treva per setmana santa. I no es preveu que es refredi l’ambient en tot el cap de setmana. Les temperatures d’aquest cap dissabte es preveuen sobre els 23 graus de màxima i 14 de mínima, una mica més elevades que al llarg de la setmana. Alguns núvols cobriran el cel al llarg del dia, però les probabilitats de pluja segueixen sent minses.

L’APUNT

I per aquells que vulguin allunyar-se de Setmana Santa ho podran fer a la sala zero, dissabte a la nit amb el concert de Interfront / Megabeat, formació valenciana que va revolucionar les sales als anys 80 i començaments del 90. Serà a les 11h de la nit, per un preu de 12 euros anticipada i 15 euros a taquilla.