Més de 30.000 de persones es manifesten en silenci contra les càrregues policials

Amb aquestes paraules de Rosa Codines, presidenta de l’Òmnium cultural a Tarragona, més de 30.000 persones iniciaven la marxa silenciosa mai vista a la ciutat. Amb una pancarta on es podia llegir Democràcia s’ha iniciat el recorregut des de la plaça de la Font, baixant per la Rambla Nova i fins a l’Imperial Tarraco, els manifestants han enlairat les mans com a símbol de protesta per les brutals càrregues policials del passat 1 d’octubre. Just en un punt de la rambla Nova, s’han unit a la marxa els bombers que una vegada més han rebut un fort aplaudiment.

PUBLICITAT

Mentre no parava d’arribar gent, s’han iniciat els parlaments davant la Subdelegació del Govern a Tarragona. Rosa Codines, ha estat la primera, destacant que el silenci és la manera més impactant de protestar. D’altra banda, Pere Grau, membre del secretariat nacional ha parlat de victòria del poble català davant un govern de repressió.

A la plaça Imperial Tàrraco no hi cabia ni una agulla i els milers de manifestants han seguit la marxa de la manera més pacífica. El Secretari general UGT, Joan Llort, ha parlat una vegada més de la violència desmesurada per part de la policia i guàrdia civil a un poble totalment pacífic. Els assistents a la marxa més important de la història a Tarragona s’hi ha vist moltes pancartes on s’hi podien llegir frases com: Heu tacat els carrers de sang i vergonya; que només els petons ens tapin la boca o els nostres avis no es toquen.

PUBLICITAT