Tarragona tornarà a comptar amb una UCI Pediàtrica

I

PUBLICITAT

La UCI pediàtrica tornarà a engegar-se a Tarragona a finals d’any, una planta que va estar oberta des de finals dels 80 fins a l’any 2001. Ens explica més detalls el Quim Pons.

El tancament de la planta de MDI de Covestro tindrà danys col·laterals, ja que Ercos, segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies, tancarà la seva planta de producció de clor a Flix i reduirà al 30% la producció de la de Vila-seca. La companyia ha justificat la decisió arran l’anunci del tancament de Covestro, ja que n’era el principal consumidor de la seva producció.

El tancament i la reestrucutració, admet Ercros en un comunicat, suposaran l’acomiadament d’entre 150 i 200 treballadors.

I parlem ara de política, perquè la Diputació de Tarragona es sumarà al suport a les mobilitzacions i accions contra el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que va ser aprovat el passat 8 de gener i que suposa una nova amenaça per al futur socioeconòmic i mediambiental del tram final del riu Ebre.

La moció ha estat presentada per ERC, i aquest dimecres a la Junta de Portaveus, els grups que governen l’ens supramunicipal, CIU i PSC, han anunciat que s’hi sumaran i que la moció s’aprovarà en el ple del 29 de gener de la Diputació de Tarragona.

A banda, el grup municipal d’Esquerra també ha comunicat que presentarà una moció al plenari el pròxim 25 de gener per instar al Ministeri de Foment a realitzar obres i senyalitzacions per augmentar la seguretat del trànsit en el tram conegut com el Camí del Llorito. Un tram amb una alta densitat de transit i que compta amb diversos accessos des de camins secundaris que estan mal senyalitzats i tenen poca visibilitat.

I pel que fa a Ciutadans, el grup municipal ha demanat aquest dijous que es convoqui amb caràcter urgent una Junta de Portaveus per tractar la imputació de l’Alcalde pel cas Inipro i ha sol·licitat al govern municipal que faciliti els informes en els quals es va basar l’Alcalde per justificar la signatura de factures que evitaven incórrer en un delicte d’enriquiment injust.

El portaveu del grup municipal, Rubén Viñuales, ha qualificat els fets de tristos, manifestant que Tarragona no es mereix un alcalde imputat.

I també us volem explicar que EMATSA, l’empresa Municipal d’aigües de Tarragona, ha començat els treballs de remodelació dels dipòsits de Sant Pere i Sant Pau construïts als anys 70, ja que necessitaven una adequació degut al pas dels anys.

L’execució de l’obra suposa una inversió de 2,1 milions d’euros i tindrà una durada aproximada d’onze mesos. El projecte s’executarà en dues fases per garantir que el subministrament de l’aigua a la ciutat no s’interrompi durant aquest període d’obres. La finalització de la primera fase i posada en funcionament està prevista durant el mes d’abril de 2016.

I un apunt esportiu, perquè el Nàstic de Tarragona ha presentat aquest dimecres a Lévy Madinda, el sisè reforç hivernal dels granes per encarar la segona volta.

El jugador gabonès prové del Celta de Vigo en qualitat de cedit, equip en el qual no ha comptat massa per Eduardo Berizzo, ja que només ha disputat un minut a la Lliga i diversos enfrontaments de la Copa del Rey. Tot i això, Madinda ha manifestat que no arriba per ser titular, ja que vol treballar per aconseguir-se un lloc a l’equip de Vicente Moreno. Així han estat les primeres paraules de Madinda com a nou jugador grana.

La presentació de Madinda ha estat eclipsada per Rocha, que s’ha acomiadat aquest dimecres d’una part de l’afició. El president Josep Maria Andreu, ja ha anunciat que només falta la documentació necessària perquè el mig-campista deixi de ser jugador del Nàstic. Rocha compareixerà als mitjans aquest dijous per acomiadar-se públicament.

 

TEMPS

Matí de tranquil·litat on ha predominat el cel serè. De cara a la tarda cap canvi, continuarà l’estabilitat. Les temperatures han baixat lleugerament, deixant una màxima de 15 graus i una mínima de 8 a la ciutat de Tarragona.

TEMP. MÀXIMA 15 / MÍN. 8

 

PREVISIONS

Aquest dijous el grup municipal de Ciutadans presentarà les mocions que vol portà a plenari el pròxim 25 de gener.

I també aquest dijous, en el marc de la commemoració dels 80 anys el 2016 de la Guerra civil espanyola i del final del conflicte el 15 de gener del 1939 a la ciutat, l’Arxiu Històric i el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver duran a terme una conferència a càrrec de Carles Blanco i Joaquim Nolla sobre “La visita del comte Ciano a Tarragona l’any 1939”. La conferència es realitzarà a l’Arxiu a partir de les 19h de la tarda.

 

Foto: Tarragona21.com

PUBLICITAT