Home Cròniques 8a edició de la First Lego League a Tarragona

8a edició de la First Lego League a Tarragona

Compartir
PUBLICITAT

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili organitza la vuitena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League, que se celebra aquest 2 de febrer des de les 9h del matí al Palau de Congressos de Tarragona.

Compta enguany amb la participació de 30 equips procedents de 24 escoles diferents de la demarcació. Un total de 300 joves de 10 a 16 anys competiran a la categoria senior i uns altres 130 de 6 a 9 anys ho faran a la junior, assolint un nou rècord de participació amb més de 500 participants.

El repte principal de l’edició d’enguany, denominada “INTO ORBIT”, serà l’exploració espacial. L’esdeveniment promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora dels joves en l’àmbit de la ciència i la tecnologia. Els participants han de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i, a banda, fer proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

José Luís Ramírez, codirector de la First Lego League Tarragona i professor de l’ETSE a la URV, assegura que la formació tècnica en enginyeria ha millorat en els darrers anys, un fet amb el qual l’entitat i festivals com aquest hi tenen molta influència.

Amb l’objectiu de què es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna entre les ciutats de Tarragona i Reus gràcies a un acord entre els dos ajuntaments i altres entitats del territori.

PUBLICITAT