Prudència vers la licitació de les obres de l’estació de trens de Tarragona

09f06add-de3e-45ea-8e69-72ab49517d01

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tarragona ha rebut amb els braços oberts l’anunci del concurs per la licitació de les obres de l’estació de trens de Tarragona que ha fet el Govern espanyol, tot i això el consistori ha demanat prudència per aquesta publicació, ens n’explica més detalls el Quim pons.

Encetem el capítol de mocions que es presentaran en el pròxim plenari d’aquest divendres 19 de febrer. Per una banda, la CUP demanarà plena transparència en les comissions informatives i poder votar els temes que s’hi tracten d’un en un.

El grup municipal ha reclamat que les comissions s’emetin en directe i es pengin a Internet les deliberacions que es donen a les Comissions Informatives, per tal que la ciutadania hi pugui tenir accés. A més a més, també han demanat que es separin els temes en les comissions perquè es puguin tractar un a un i no per punts, ja que malmet la confrontació d’idees i la possibilitat de debatre amb arguments complets i complexos.

Pel que fa al grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya, demanarà la reobertura de dos espais culturals de la ciutat com les Cases Canals i Cartellarnau.

El portaveu del grup municipal de CDC, Albert Abelló ha lamentat que l’equip de govern s’entesti a infravalorar i amagar el patrimoni de la ciutat i ha afirmat que Tarragona és l’única ciutat Patrimoni de la Humanitat a l’estat espanyol que ha tancat recintes culturals gestionats per l’Ajuntament per motius econòmics. Albert Abelló també ha manifestat que un patrimoni tancat o menyspreat com aquest és el símptoma més greu de manca d’autoestima d’una ciutat.

Les diligències prèvies referents a l’Aparcament de Jaume I es mantenen obertes pel jutjat número 3 d’instrucció de Tarragona, unes diligències que van demanar un informe pericial sobre diferents aspectes tècnics al voltant de l’execució del projecte.

Doncs bé, l’Ajuntament ha rebut aquest dilluns un informe dels jutjats amb el resultat de l’informe pericial esmentat, on els tècnics municipals després d’un estudi, han explicat que aquest “manca de rigor tècnic i jurídic”.

Segons els tècnic “les conclusions del pèrit manifesten el desconeixement de la normativa de les administracions públiques. Més enllà d’evidenciar conclusions mancades d’arguments, també s’ha constatat que en cap cas es respon a l’objecte del peritatge: la correspondència de les factures amb l’obra executada i material instal·lat, i si els preus eren de mercat”.

I també us volem explicar, que a partir de dos quarts de set de la tarda tindrà lloc a la sala de graus de la Universitat Rovira i Virgili la presentació del nou llibre de la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City ¿Cómo se gobiernan las ciudades?, coordinat per Olga Gil.

La presentació comptarà també amb la presència de l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, el director de la càtedra Tarragona Smart City Santiago Castellà i l’editor Manuel Rivera.

¿Cómo se gobiernan las ciudades?, analitza vuit ciutats denominades “intel·ligents” en tres continents, com Shanghai, Iskandar, Japó, Nova York,  Amsterdam, Màlaga, Santander i també, Tarragona. A banda, l’obra analitza vuit aspectes de les ciutats mencionades, com la seva gestió i organització, tecnologia, entorn polític, ciutadania i comunitats, economia, infraestructures construïdes i medi ambient.

 

TEMPS

I pel que fa al temps, el sol ha tornat a regnar al llarg del matí, tot i això, les temperatures han disminuït considerablement. De cara a la tarda, s’espera que segueixi aquesta estabilitat. Pel que fa a les temperatures, hem tingut una màxima de 14 i una mínima de 6 a la ciutat de TGN.

TEMP. MÀXIMA 14 / MÍN. 6

 

PREVISIONS

Aquest dimarts a partir de dos quarts de sis de la tarda, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros inaugurarà la placa dedicada a Jordi Rovira Soriano, historiador, arqueòleg i bibliòfil tarragoní. L’acte tindrà lloc davant la Casa Sefus, a la Baixada del Roser.

I també aquest dimarts a partir de les sis de la tarda es projectarà el film Enfrontats de David von Ancken, als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat del Carrer Major. La pel·lícula forma part del cicle Cinema en català i més a prop i explica la història de venjança emmarcada cinc anys després de la Guerra Civil Nord-americana. L’entrada és gratuïta.

Foto: Tarragona.cat

PUBLICITAT