El color lila i les reivindicacions protagonistes del dia de la dona a Tarragona

20160308_121625

PUBLICITAT

Amb la sensació d’estar lluny encara de la reclamada igualtat l’Ajuntament de Tarragona ha fet d’aquest 8 de març una nova jornada de reivindicació per defensar els drets socials i laborals de les dones .

La consellera de Serveis a les persones, Ana Santos, ha recordat que aquest 8 de març encara ha de servir per reclamar aquests drets que molts cops es neguen a les dones.

Tots els partits amb representació municipal excepte la CUP han participat de la concentració que s’ha acabat amb un manifest unitari i l’actuació de la cantant vallenca Elena Volpini.

Poca estona abans els sindicats majoritaris UGT i CCOO han llegit un manifets conjunt a Tarragona sota el lema “Mateixa feina mateix sou” i davant de dues pancartes on es podia llegir ”Cap més víctima” i “No et resignis”.

El manifest s’han fet mencions a les dones víctimes de la violència masclista i s’ha demanat que s’acabi amb l’escletxa salarial existent que supera el 25% en els sous de les dones. Un centenar de persones s’han concentrat davant la seu dels sindicats. Les portaveus dels dos sindicats han estat les encarregades també de llegir el manifest unitari a l’Ajuntament de Tarragona. Aquesta tarda a Tarragona encara s’han fet diferents actes per commemorar aquest 8 de març. Entre aquests la manifestació convocada pels col·lectius feministes i l’esquerra independentista, aquí si que hi era la CUP, que ha estat un any més la més multitudinària i més combativa.

La Generalitat i pescadors han acostat postures per poder tirar endavant l’estudi mediambiental del mediterrani.

L’estat ambiental de la mar preocupa i de valent a Govern i pescadors. Ho ha explicat Eusebi Esgleas és el president de les confradies de pescadors de Catalunya.

Ara caldrà veure que determina aquest estudi finalment i quines mesures es fan servir per regenerar el Mediterrani de Peix Blau.

Un darrer apunt per parlar de Tennis perquè les pistes del Tarragona han vist tennis de nivell aquests últims dies i el club tarragoní vol repetir.

Ens ho explica el Carles Cortés.

 

PUBLICITAT