#NetejaTGN | A Tarragona, una neteja més eficient

El nou contracte de la neteja de Tarragona preveu una gestió més eficient i actualitzada a les necessitats actuals de neteja del municipi. En parlem amb la consellera de Neteja, Sonia Orts i els tècnics del departament, Lidia Bartra, Míriam Prats i Jordi Bru.

La major mesura per millorar l’eficiència serà el pagament per la feina efectivament realitzada.

En aquest sentit el nou servei intensificarà la neteja i l’optimització de recursos segons les necessitats de cada època de l’any i segons les intensitats d’ús de cada zona i carrer, per mantenir net i en bones condicions l’espai públic de la ciutat.

Intensificació de neteja segons època de l’any i zones de major afluència

Es tindrà en compte l’època de l’any i les zones de major afluència de persones. Per exemple es preveu més neteja viària a l’estiu en que es fa més vida al carrer, que a l’hivern, i després del cap de setmana i festius, així com en punts d’oci nocturn habituals, està previst deixar la via neta abans de les 10 h.

També hi haurà més neteja amb aigua a pressió els dissabtes, diumenges i festius; neteges especials als parcs durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla i més neteja viària en períodes específics com ara Nadal, Reis, o Setmana Santa…

Brigades específiques

Per fer-ho  es durà a terme una planificació estratègica de la neteja viària i es destinaran brigades específiques per a actuacions especials i problemes de neteja concrets com per exemple la neteja d’excrements de gossos i coloms, brigades de matí i tarda només dedicades a resoldre incidències i a fer neteges imprevistes, i de control de la vegetació espontània. 

També equips de servei de repàs de contenidors per a la recollida dels residus que queden fora i sota dels contenidors, la netejar dels mateixos contenidors i de l’entorn; la neteja d’elements verticals com ara senyals de trànsit, cartells i mobiliari urbà, sobretot els bancs de la via pública; la neteja de pintades, adhesius i cartells amb noves metodologies de neteja.

D’igual mode per a la retirada de fulles, flors i fruits de temporada a la via pública, per al qual es comptarà amb un nou sistema de retirada de les fulles amb una màquina d’aspiració i trituració de les fulles i altra vegetació que serà més eficient perquè la trituració evitarà desplaçaments per abocar el contingut de les màquines; la neteja de zones habituals de botellots, i finalment les neteges Pam a Pam anuals, per netejar els vials un cop a l’any sense vehicles aparcats i fer una neteja més intensiva.

Neteja, una pota clau del PAM a PAM

La neteja és la pota més important del Pam a Pam. Es tracta d’aprofitar el buidatge de vehicles d’una zona o barri concret de la ciutat per fer una actuació efectiva i multidisciplinar.

En el cas de la neteja, els treballs que conformen aquesta intervenció són la neteja de voreres i calçada, neteja de les zones verdes (parcs i parterres), la retirada d’herbes d’escocells, voreres i calçada, neteja de contenidors, el repàs de lluminàries, la retirada de pintades i adhesius de papereres, contenidors i façanes municipals així com  la neteja de papereres i canvi de les que estiguin malmeses. 

PUBLICITAT