Home Classic's Tarragona CLASSIC’S TARRAGONA – P.90: Les directores

CLASSIC’S TARRAGONA – P.90: Les directores

Compartir
PUBLICITAT

En el programa d’aquesta setmana, presentem algunes de les directores més destacades del món. 

Alondra de la Parra és una directora d’orquestra d’origen Mexicà. Fundadora i directora de la Orquesta Filarmónica de las Américas. També, és la primera directora de l’Orquestra Simfònica de Queensland a Austràlia.

Ligia Amadio és una directora  que va començar amb només 5 anys la seva carrera pianística a Brasil. Va realitzar cursos de direcció d’orquestra per tot el món i ha actuat com a directora en diferents països fins que al 2017 va acceptar ser la directora de l’Orquestra Filharmònica de Montevideo.

Al 1997, es va convertir en la primera dona que va guanyar el concurs de direcció d’orquestra a Tokio després de 30 anys d’existència del concurs.

Mirga Gražinytė-Tyla,  Provinent de Lituània, va créixer en un entorn familiar musical. Als 11 anys, va decidir que volia començar a estudiar musical dedicant-se a la direcció coral. Amb només 13 anys, va dirigir un cor per primera vegada. Després, va seguir els estudis a Graz, Àustria.

Després d’acabar els estudis al 2007, va seguir estudiant direcció d’orquestra al Conservatori de Leipzig i Zurich.

Ella es va convertir en la primera dona com a directora musical de City of Birmingham Symphony Orchestra.

Inma Shara és una directora d’orquestra espanyola. Va començar a estudiar música amb només 4 anys. Als 16, va decidir dedicar-se a la dirección.

Ha Dirgit orquestres del prestigi com London Philharmonic Orchestra, Filharmònica de Israel.

Ha rebut premis importants com al 2009 Premio a la Excelencia Europea.

Shi-yeon Sung és una directora de Corea del Sud. Al 2006, va arribar a convertir-se en la primera dona que va guanyar la Competició  Internacional Sir Georg Solti.

Al 2007, va rebre el 2n premi de Gustav Mahler Conducting Competition i aquell mateix any es va convertir en la primera dona assistent de la Boston Symphony Orchestra.

PUBLICITAT