La Colla Jove i els Xiquets surten de la plaça de la Font amb bones sensacions, però reptes pendents

PUBLICITAT

Tarragona ha viscut aquest migdia una diada castellera d’aquelles llargues, feixugues, i amb més caigudes de les que tot afeccionat casteller voldria. Malgrat tot, les colles de Tarragona han sortit de la diada del 1r Diumenge de festes de Santa Tecla amb un somriure a la cara, si bé totes dues, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, han marxat de la plaça de la Font amb deures pendents.

 

Els matalassers no han començat la diada com haguessin volgut, ja que han hagut de desmuntar el 5 de 8 quan el castell estava amb dossos col·locant-se. Posteriorment, en segona ronda, han carregat el 5 de 8 quan la canalla ja havia sortit. Un cop dur pels matalassers que no han volgut fer un pas enrere, sinó que en tercera ronda han atacat el 3 de 9 amb folre. El castell ha pujat al segon peu un pèl nerviós, però els del Carrer Santa Anna l’han pogut completar. En ronda de repetició els de sergi Feijoo han volgut continuar amb el programa establert, i han descarregat un treballadíssim 4 de 9 amb folre que han pogut salvar. Doblet de 9 dels matalassers que han tancat l’actuació amb el pilar de 7 amb folre. Una diada que els tarragonins han celebrat amb escreix.

 

Pel que fa la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els de la camisa lila han descarregat el 5 de 9 amb folre, castell estrella dels del Cós del Bou. En segona ronda els d’Aleix Bordas han encarat el seu gran repte, el 3 de 10 amb folre i manilles. Quan el castell semblava que s’acabaria descarregant, amb els setens tocant les manilles, l’estructura s’ha enfonsat, i ha deixat el castell coronat. Cop dur per la Jove que ha hagut de rebaixar pretensions i ha completat el 4 de 9 folrat en tercera ronda. Els liles han aprofitat el temps entre la descarregada del 4 i la ronda de pilars per a descansar i atacar el pilar de 8 emmanillat. La Jove ha aconseguit completar-lo, essent les primeres manilles que la colla del Cós del Bou completa a la ciutat de Tarragona.

 

La diada no ha somrigut als Castellers de Vilafanca, que han sortit de plaça amb només un castell descarregat, el pilar de 6. Els de la camisa verda han coronat el 3 de 10 amb folre i manilles, el 2 de 8 sense folre i el 4 de 9 sense folre. Pel que fa a la Colla Vella dels Xiquets de Valls els d’Albert Martínez han descarregat el 4 de 9 amb folre i pilar, el 5 de 9 amb folre i el pilar de 6, mentre que han coronat el 4 de 9 sense folre.

 

PUBLICITAT