Concentració contra els abusos a menors i les paraules de l’arquebisbe

PUBLICITAT

Més d’un centenar de persones s’han reunit davant l’Arquebisbat de Tarragona en protesta contra els casos d’abusos sexuals a menors i per les declaracions de l’arquebisbe Jaume Pujol, en les que assegurava que els casos d’abusos a menors de dos capellans es podien deure a “un mal moment” i que les faltes “no són tan greus”, en els casos de Constantí i Arbeca.

La concentració, sota el lema “#LaCanallaÉsSagrada, prou corbs amb sotana, prou impunitat”, ha estat convocada a través de les xarxes socials per, texualment, “una tarragonina emprenyada” amb l’objectiu de rebutjar el blanquejament dels abusos a menors a l’Església.

Cinta Olivan, responsable de l’organització de la concentració i una de les persones que ha donat veu a l’acte, ha explicat el perquè de la concentració i ha mostrat el seu suport i el de tots els assistents amb les víctimes.

Durant la concentració s’ha llegit una carta escrita per una víctima anònima d’abusos sexuals, on ha reclamat acabar amb l’opacitat amb la qual l’església tracta aquests casos, i demana que es jutgin a través de la via penal.

Abans de finalitzar l’acte s’han repartit un centenar d’impresos per apostatar, és a dir, per renunciar a les doctrines religioses de l’església catòlica. A més, també s’han penjat cartells a la façana de l’arquebisbat.

PUBLICITAT
Compartir