Conflicte entre la CUP i Josep Poblet per una estelada

PUBLICITAT

576_1446723402jordimartiestelada

 Josep Poblet, president de la Diputació, demana per carta i en compliment de la llei vigent que es retiri l’estelada.

La CUP manté l’estelada al balcó i segons el partit de l’esquerra independentista, Poblet ordena que la treguin de nit quan no hi havia ningú al despatx.

Un vídeo del regidor a l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Martí, mostra com es torna a penjar la senyera estelada i critica obertament el fet que algú l’hagi retirat.

 

Tarragona ha congelat impostos i taxes de cara al 2016.

Ull perquè ho ha fet el mateix dia que CiU i ERC encara presentaven mesures per a introduir a un ple d’ordenances que no es celebrarà.

Ens expliquem, per llei les ordenances han d’estar aprovades abans del 31 d’octubre perquè puguin entrar en funcionament a partir de l’1 de gener. Doncs bé com que no s’ha fet aquest ple l’equip de Govern tira pel dret, la llei li dóna la raó, i prorroga els números del 2014, perquè el darrer any ja es van prorrogar.

Els delictes s’han reduït els darrers cinc anys a Tarragona més d’un 16%. Passant d’una mitjana de 1020 l’any 2010 als 853 actuals. Aquesta és alguna de les conclusions que s’han explicat a la Junta Local de Seguretat.

Altres dades que s’han explicat a la Junta són que a Tarragona el darrer any encara s’han produït 58 atropellaments, només 1 va acabar amb accident mortal o que al terme de Tarragona s’han comptabilitzat 720 accidents de trànsit la majoria lleus. Només 1 fa poques setmanes va deixar dues víctimes.

Un estudi de la CEPTA afirma que en els darrers anys les comarques tarragonines han perdut un 20% de les seves oficines bancàries.

Les dades del 2013 calculen 664 ficines molt lluny de les 833 del 2009. Les fusions o absorcions d’entitats han provocat que poc a poc es vagin tancant la sobrepoblació d’oficines bancàries.

Això lògicament ha repercutit també en els llocs de feina. S’han perdut gairebé 2.000 llocs de treball.

 

Dins de a prèvia del REC aquest vespre es podrà veure la pel·lícula de Javier Ruiz Caldera “Tres Bodas de Más”. Una comèdia amb Imma Cuesta i Quim Gutierrez de protagonistes i que es projectarà dins del programa “15” que el REC dedica a directors consolidats que han passat els darrers 15 anys pel festival. Tres Bodas de Mas es podrà veure a l’auditori del Caixa Forum a partir de les 20h.

 

I a la casa canals s’inaugura aquest vespre el projecte Afinitats.

Un projecte de fotografia que proposa un diàleg entre autors internacionals i fotògrafs del territori que cerca l’afinitat que permeti la presentació d’una exposició col·lectiva inspirada en la mirada compartida.

S’hi podran veure fotografies de noms com: Jocelyne Alloucherie, Manolo Laguillo, Bernard Plossu, Xavier Ribas, així como els autors convidats, Xavi Argente, Gerard Boyer, Pep Escoda i David Mocha

Afinitats es podrà veure a la Casa Canals fins el 14 de febrer.

EL TEMPS

Un dia pràticamet calcat a aquest dijous amb el sol que dominarà tota la jornada i que farà que a les hores centrals del dia les temperatures s’enfilin.

A partir de diumenge arribarà un petit canvi de temps amb alguns núvols matinals i amb baixada de temperatures sobretot les mínimes que es normalitzaran per l’època de l’any.

TEMP MÀXIMA 22 MÍM 12

 

 Foto de Portada: Jordi Martí penja l’estelada al despatx de la Diputació. (Tarragonadiari)
PUBLICITAT