Esprement l’any: En reconeixement a la literatura amb DO tarragonina

L’any literari tarragoní ha estat protagonitzat pel Pin i Soler, atorgat a Xavier Aliaga, Sant Jordi i Montserrat Abelló.

PUBLICITAT

El retrat de Montserrat Abelló, escriptora tarragonina, penja des d’enguany a les parets de la sala de tarragonins il·lustres de l’Ajuntament. Abelló és una de les escriptores més reconegudes de la ciutat, qui va traspassar l’any 2014. De les seves obres es destaca la producció poètica, amb títols com Vida diària, Només una paraula nua, Foc a les mans, i Memòria de tu i de mi. El seu retrat descansa des de l’abril entre la resta de tarragonins il·lustres, gràcies a les pinzellades d’Antoni Miró, un reconegut pintor i escultor.

 

L’altre cara reconeixible de l’any, probablement la que més, és la de Xavier Aliaga. El valencià es va endur el premi Pin i Soler de novel·la, el premi literari més important de l’any. Ho va fer per l’obra “les quatre vides de l’oncle Antoine”, una obra situada en escenari bèl·lic, la guerra civil, però que es centra en els aspectes més profunds de la persona.

El vam entrevistar al programa lletraferits, i així parlava de la seva obra:

La festa grossa de la literatura, com cada any, va ser el dia de Sant Jordi. La Rambla Nova es va omplir de parades de llibreries i entitats amb taules plenes a vessar de les últimes novetats editorials i els clàssics de sempre.Un dels grans èxits han estat d’autors locals. Anna Gispert i Edu Polo amb “‘El conte de l’Esperidió”.

Tots dos van estar signant llibres als més menuts i, explicaven, no va deixat d’acostar-se gent.

Tant l’Escola de Lletres com al Casa de les Lletres han mantingut viu durant tot l’any l’ambient literari tarragoní, amb una àmplia programació d’activitats diferents: recitals, cursos, monogràfics, presentacions de llibres i tot tipus de divulgació literaria. La programació literària s’ha extès a diferents institucions, implicant també als teatres o a la Universitat

PUBLICITAT