Home Cròniques La Cooperativa Obrera Tarraconense rebrà la Medalla de la Ciutat

La Cooperativa Obrera Tarraconense rebrà la Medalla de la Ciutat

Compartir
PUBLICITAT

Tal com va  acordar el Consell Plenari del passat 10 d’abril l’Ajuntament de Tarragona atorgarà la Medalla de la Ciutat a la Cooperativa Obrera Tarraconense.

L’entitat es va constituir el 1904 i es consolida el 1919 amb la construcció de l’edifici i l’obertura de la botiga, el cafè i el forn. L’1 de maig del 2019, l’emblemàtica equipament comemora els 100 anys d’història.

L’existència d’un arxiu documental a la Coperativa ha permès resseguir l’evolució de l’entitat dins del moviment cooperatiu català. Als locals de la Cooperativa s’han aplegat corals, colles sardanistes, castelleres, clubs esportius i també han servit per activitats polítiques, sindicals i socials.

La seva història mostra que va ser una iniciativa d’associació popular típica de la riquesa de la societat civil catalana.

L´entitat compleix la doble funció de servir d’aixopluc a diferents entitats ciutadanes i a la vegada generar tot un seguit d’activitats culturals. Al llarg de la seva trajectòria s’ha consolidat com un ens cultural de referència de la ciutat de Tarragona i del territori.

La Medalla de la Ciutat s’atorga a aquelles persones o entitats que han dut a terme una continuada labor en benefici de la ciutat, i és màxima distinció que pot atorgar la Corporació local, que s’atorga un cop a l’any.

PUBLICITAT