La Crònica de l’Eldense-Nàstic (3-2)

17017554149_4f72815fbb_z

Vuit jornades després el Nàstic va tornar a perdre en un partit a Elda on també podria haver guanyat. Les circumstàncies del partit no van ajudar, però a l’equip li va faltar en algunes fases, sobretot amb 0-1, certa intensitat que podria haver sentenciat el partit.

Rayco va fer el seu dotze gol de la temporada i Azkorra va tornar a fer-ne un cinc mesos després, però Reina va encaixar tres gols per primera vegada aquesta temporada. Marcos va ser expulsat i no podrà jugar contra l’Huracán. Un penal a la recta final va sentenciar una derrota que no agrada, aquesta és la sisena del Nàstic aquesta temporada, però l’entrenador, Vicente Moreno, la volia assumir amb total naturalitat.

És més, si d’alguna cosa ha de servir la derrota al camp de l’Eldense és perquè l’equip sàpiga resoldre situacions complexes. Jugar amb un jugador menys, un àrbitre que rigorós, un penal en contra…

A les decisions arbitrals no s’hi va voler referir Vicente Moreno. A banda de Marcos també va ser expulsat el segon entrenador, Adolfo Baines. No hi vol veure malícia en l’actuació del malagueny Chavet García.

L’escenari de cara al partit contra l’Huracán no canvia massa, tot i la derrota a Elda. Amb una victòria un empat contra el valencians hauria servit per aconseguir matemàticament el campionat de lliga. Ara es necessita una victòria. Com sempre necessita el Nàstic, acostumat a la pressió de guanyar sempre.

A la classificació el Nàstic manté set punts d’avantatge sobre el segon, l’Huracán, amb 12 punts per jugar-se. 68 punts pel Nàstic i 61 per l’Huracán. A partir d’aquí la lluita per jugar la promoció d’ascens s’ajusta amb el Lleida tercer amb 58, l’Hércules quart amb 56 i el Reus cinquè amb 54. Hospitalet i Alcoià queden amb 50, a sis d’entrar als llocs d’honor.