Home Cròniques La CUP vol construir una República amb la participació de tothom

La CUP vol construir una República amb la participació de tothom

Compartir
PUBLICITAT

La sala Eutyches del s’ha omplert, gairebé del tot, per presenciar el míting central de la CUP a Tarragona. Amb la presència de Vidal Aragonès, Núria Gibert, Montse Sans, Sergi Saladié, Xavier Milián, i la més aplaudida, Nines Mestro, han presentat les seves línies del que ha de ser la pròxima legislatura.

Els cupaires defensen que aquesta pròxima legislatura ha de servir per implementar la República Catalana. Una República on la classe treballadora ha de tenir un paper important, ha de ser feminista i d’iguals. Montse Sans, número 3 de la llista de la CUP, ha sigut l‘encarregada d’obrir els parlaments defensant la classe treballadora. Tot i això l’acte ha començat amb un vídeo amb imatges de l’1 d’octubre i una música de fons on se sentia una veu que deia “la gent no s’ha adonat del poder que té.”

Fora de programa, no estava previst, ha parlat Laia Estrada, regidora de l’Ajuntament de Tarragona, i Santi Fortuny, per la sentència que els condemna pel Cas Bershka. Després hi ha hagut una actuació musical de Fito Luri, i ha sigut el torn dels parlaments de Nines Maestro, dirigent de Red Roja i a continuació de Sergi Saladié, diputat al Parlament fins que el va cessar el Govern Espanyol, i Xavier Milián, cap de llista de la CUP a Tarragona. Maestro ha expressat la seva empatia amb tot el procés català, i també ha criticat a Esquerra Unida i el Partit Comunista Espanyol assegurant que “hi ha silencis que fan còmplice.”

Saladié ha explicat tot el que s’ha fet durant aquesta legislatura i també ha donat les gràcies a la gent per l’1 d’octubre. Tot i això ha criticat que “la gestió posterior de l’1O del Govern va ser nefasta i poc transparent.” A més ha assegurat que “no es va defensar la República.”

Per la seva banda Milián ha dit que “el dia 21 de desembre es vota avançar cap al futur o tornar al passat.” També ha demanat a ERC i a JxCAT que siguin clars. Per posar punt final s’ha disculpat “per no haver tancat bé la paperera de la història i deixar que Artur Mas sortís.”

Amb tot plegat s’ha de destacar que no s’ha dit res de les propostes territorials.

PUBLICITAT