Home Cròniques La Font del Centenari, restaurada en els pròxims dies

La Font del Centenari, restaurada en els pròxims dies

Compartir
Foto: Google Maps
PUBLICITAT

La Font del Centenari de la Rambla Nova de Tarragona recuperarà el seu aspecte original en els pròxims dies. De fet, aquest mateix dilluns ja han començat els treballs de restauració degut a l’acte vandàlic que va patir l’escultura a finals de l’any passat.

La Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació a Tortosa, referent a Catalunya en recuperació del patrimoni de la Diputació, és l’encarregada de restituir els elements trencats de la part escultòrica de la font, concretament el cap d’una de les figures i la mà d’una altra.

Les dues peces s’adheriran amb materials sintètics adients, a més d’introduir-hi varetes d’acer inoxidable roscades a fi d’augmentar-ne l’adherència. Posteriorment es reompliran els buits i es segellaran les fissures amb morter ajustat a les característiques de textura i color de l’original.

El consistori tarragoní s’ha encarregat d’instal·lar les bastides i d’altres aspectes tècnics per poder dur a terme aquesta restauració.

El conjunt és obra del reconegut escultor Josep Viladomat i Massanas està fet de pedra d’Hontoria (Burgos) i es va crear el 1954 per commemorar el centenari de la Rambla Nova.

PUBLICITAT