Home Portada L’Ajuntament vol que els Jocs del Mediterrani creïn ocupació

L’Ajuntament vol que els Jocs del Mediterrani creïn ocupació

Compartir
PUBLICITAT

url

Tot i que les infraestructures dels Jocs del Mediterrani continuen sent un autèntic maldecap, l’Ajuntament de Tarragona vol aprofitar l’esdeveniment perquè reverteixi en millorar l’ocupació de la ciutat.

100 becas formatives s’engegaran en el marc dels Jocs en col·laboració amb els quatre instituts de la ciutat, Vidal i Barraquer, Cal·lipolis, Pere Martell i Compte de Rius. El consistori destinarà un partida de 190mil euros i les formacions aniran a cavall amb els diferents cicles que s’imparteixen.

La durada de les formacions s’adaptaran a l’horari dels cicles i els becats podran tenir l’opció de continuar al lloc de treball una vegada acabats els Jocs. A banda l’Ajuntament de Tarragona ha presentat les dades d’aquest any del programa que genera ocupació al territori, el Tarragona Impulsa, on pel que fa a formació, aquest any s’impartiran 58 cursos, s’oferiran 40 places a la Casa d’oficis i on el consistori dedicarà 1 milió d’euros en polítiques d’ocupació.

I l’emplaçament de la caserna de la Guàrdia Civil ha aixecat polèmica al consistori. Segons ha avançat el diari de Tarragona, la seva utilitat en un futur ha aixecat polseguera entre diferents grups de l’oposició. Els tres partits dels cinc d’aquesta oposició, ERC, la CUP i ICV demanen que els pisos que es construeixin vagin destinats a la venta, sinó que ho facin com a lloguer social. A banda, la portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, ha destacat que el primer que s’hauria d’haver fet abans de construir obra nova és donar sortida als diferents pisos buits que hi ha a la ciutat. Així ho ha manifestat.

I els víkings i les vikingues ja són aquí i han pres Tarragona. El raid Vikings of Skandinavia” ha completat aquest dilluns la primera jornada de les cinc etapes amb el que compte el Viking Raid Tarragona, que s’allargarà fins el 6 de maig. En els pròxims dies, els víkings es desplaçaran al Montsant on passaran 10 hores corrent, fent BTT, ràpel, entre altres, que posaran a prova la resistència dels 19 danesos i noruecs. El divendres es posarà el punt i final al circuit de la Raid amb curses d’orientació per conèixer a fons la ciutat.

Un nou rellotge permetrà localitzar més fàcilment als malalts d’Alzheimer. Aquest dispositiu, anomenat Transfer Digital i que rep el suport de la federació catalana i la confederació estatal de malalts d’Alzheimer, s’ha presentat a Tarragona per facilitar la vida de les persones que envolten al malalts d’Alzheimer en cas de pèrdua.

El dispositiu pesa 58 grams i disposa d’un sistema de Android que informa en tot moment sobre la situació del malalt, a més a més, disposa d’un sistema de fixació per portar-lo a sobre tota l’estona.

I també us volem explicar, que aquest dimarts es presenta el projecte Arrel, on el Circ de Tarragona serà prova pilot per fer un “serious game” per facilitar el coneixement del monument entre el públic escolar.

El projecte té l’objectiu de crear una plataforma de jocs seriosos per a centres docents interessats en noves formes de docència. La presentació serà a càrrec a Eduard Gené, director d’Institucions de CaixaBank i directors del projecte Josep Maria Macias i Juan José Ramos.

 

APUNT

Triosatz actuarà aquest dimarts a partir de les vuit del vespre al Teatre Metropol en un concert que substitueix el que estava programat inicialment del grup Le Petite Écurie.

Sota la formació cambrística de 2 flautes i un violoncel, Triosatz ofereix un projecte musical que recorre alguns dels trios més destacats del classicisme. L’elegància i el refinament del període s’aprecien en aquesta música passant per les tonalitats i els colors més brillants de l’època, així com buscant el registre contrastat i dialogant entre les flautes i el violoncel.

PUBLICITAT