L’atur s’incrementa un 4% a Tarragona

PUBLICITAT

ATUR

El Ministeri de Treball ha donat a conèixer aquest dimarts les dades d’atur actualitzades d’aquest mes d’octubre del 2015 a la demarcació.

El nombre de persones que podem extreure d’aquest 4,1 % són unes  2.464, el que suposa el doble de la resta de Catalunya.

El sector més castigat en l’informe del mes d’octubre és el del serveis, a causa de l’estacionalitat que dura fins a finals d’aquest mes.

Tot i l’augment,  que deixa en 61.489 el nombre de persones inscrites en el Servei d’Ocupació de Catalunya, les dades són les millors dels darrers vuit anys.

Aquest dimarts també hem sabut que el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Reus, Tarragona i Vilafranca han presentat conjuntament les seves al·legacions a l’estudi informatiu del Ministeri de Foment, per connectar la xarxa ferroviària Reus-Tarragona-Castellbisbal, en la qual s’està duent a terme la implantació de l’ample de via europeu, i la xarxa d’alta velocitat.

La posada en marxa d’aquesta connexió permetrà que les ciutats de Reus i Tarragona gaudeixin d’accés a l’alta velocitat dins de la seva trama urbana, en comptes d’haver de recórrer a l’estació del Camp de Tarragona.

I l’Associació provincial de paràlisi celebral de Tarragona, La Muntanyeta, ha presentat el seu calendari solidari pel 2016. I ho ha fet amb el suport de 12 entitats i col·lectius de la ciutat, on mitjançant activitats dirigides als nens, la fotògrafa Cristina Aguilar ha captat els millors moments per configurar el calendari.

La Muntanyeta ha elaborat el calendari en dos formats, un de paret i un de sobretaula, amb el preu de 10 i 5 euros cadascun, i es pot comprar a la mateixa seu de la Muntanyeta o a la Llibreria la Capona, entre d’altres centres de les entitats col·laboradores.

Jaume Marí, el president de l’Associació, ha remarcat que el calendari és, més enllà d’una captació de recursos, és un acte d’integració.

Les 12 entitats que han finançat el calendari han estat el Club Bàsquet Tarragona, el Gimnàstic de Tarragona, l’Escola de ball Nou Ritme, el Col·legi Joan Roig, les antigues integrants Blanca Paloma i Torre del Oro de Bonavista, Peix Blau i la Confraria de Pescadors de Tarragona, Tarraco Ludus, la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau, els Nanos Vells de Tarragona, l’Àliga de Tarragona o Repsol.

I també us volem comentar que el director de cinema Cesc Gay, serà l’encarregat d’inaugurar la 15ena edició del REC, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona el proper 3 de desembre, amb l’estrena del seu proper film Truman.

El Teatre Metropol és l’escenari triat per a la inauguració, que tindrà lloc a les 22h. En les properes setmanes es podran passar a recollir les invitacions per les taquilles del Teatre.

Pel que fa al temps:

Després de la passada del temporal i d’un dimarts més estable, ens espera més estabilitat durant el llarg d’aquesta nit i un matí de dimecres assolellat. Les temperatures mínimes però, seran lleugerament més baixes.

TEMP. MÀXIMA 19 / MÍN. 14

FOTO: TGN21

PUBLICITAT