Home Cròniques Mor un dels treballadors al Polígon Nord per la fuita d’amoníac

Mor un dels treballadors al Polígon Nord per la fuita d’amoníac

Compartir
PUBLICITAT

11:50h: El Balanç de l’accident del Polígon Nord a causa de la fuita d’amoníac és d’un treballador mort, un ferit en estat greu que ha sigut traslladat a l’hospital Vall d’Hebron, un treballador ferit lleu a l’Hospital Joan XXIII, tres bombers del parc químic atesos in situ, un tècnic del SEM atès in situ i dos treballadors més atesos in situ.

11:03h: Protecció Civil de la Generalitat rebaixa l’emergència d’Alerta del PLASEQCAT i dona la situació com a controlada al Polígon Nord Industrial de la Pobla de Mafumet.

10:46 h: Segons Protecció Civil, no hi ha risc de confinament a Tarragona i avisen als veïns que no s’acostin al Polígon Industrial Nord de la Pobla de Mafumet.

10:27 h: Mor un dels ferits per la fuga d’amoníac que ha tingut lloc al Polígon Nord de la Pobla de Mafumet. L’altre dels ferits segons el SEM es troba en estat crític.

Els fets que han ocorregut aquest matí han activat el Pla d’Emergència de tots els cossos de seguretat i ja han informat que ningú s’apropi al lloc dels fets. Tot i que el vent està en calma, es demana a els veïns es tanquin a un edifici per qüestions de seguretat. El servei d’emergències ha desplaçat quatre ambulàncies i dos helicopters.

Per ara hi ha cinc dotacions de bombers treballant i nou de mossos desplaçades fins el Polígon Nord de la Pobla de Mafumet. Protecció civil ha activat el pla d’emergència PLASEQCAT.

9:50h: Protecció civil activa el Plaseqcat i precaucions per una emergència de fuga d’amoníac a una empresa petroquímica del polígon nord de la Pobla de Mafumet.

En aquests moments s’està valorant les possibles afectacions que poden haver-hi a l’exterior i el servei d’emergències avisa que cap persona s’acosti a la zona que ha tingut lloc l’incident. En aquests moments a causa de la fuga del gas, els Mossos d’EsquadraBombers, el Servei d’Emergències de Catalunya i la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat treballa per la resolució de l’emergència. Segons les primeres valoracions des de Protecció Civil ja hi ha dues persones ferides.

El servei d’emergències ha activat quatre ambulàncies i dos helicopters i pel que fa a Protecció Ambiental està valorant si hi ha fuga a l’exterior de l’empresa. Segons Protecció civil es recomana que els veïns es tanquin a un edifici i segueixin les instruccions de les autoritats.

PUBLICITAT