El Consorci d’Aigües de Tarragona engega una planta de llum ultraviolada per millorar la potabilització

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) utilitza la llum ultraviolada per millorar, en una última fase, la qualitat de la potabilització de l’aigua que envia amb el minitransvasament al Camp de Tarragona.

PUBLICITAT

Aquest divendres s’ha inaugurat oficialment la nova planta construïda amb aquesta tecnologia a l’estació de tractament d’aigua potable de l’Ampolla. Ha costat 3,8 milions d’euros -la meitat dels quals aportats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)- i permet tractar fins el cabal màxim d’aigua de la concessió del minitransvasament, de fins a quatre metres cúbics per segon.

Segons l’ens, l’ús d’aquesta tecnologia de desinfecció, prèvia a la cloració, permet millorar considerablement la qualitat de l’aigua i reduir el risc bacteriològic.

Tant el president del CAT, Joan Alginet, com el director de l’ACA, Samuel Reyes, han destacat el caràcter pioner a Catalunya de les instal·lacions de l’Ampolla pel que fa a les seves dimensions i la seva capacitat. La planta permet desinfectar l’aigua just abans que sigui clorada i distribuïda a partir de l’ús de làmpades de llum ultraviolada de grans dimensions que eliminen qualsevol tipus de microorganisme, inclosos alguns resistents al clor.

PUBLICITAT