Els pastissers de Tarragona preveuen mantenir les vendes de panellets

Mantindran aquesta estratègia malgrat la pujada de preu dels pinyons

Els pastissers de Tarragona encaren amb optimisme la venda de panellets per la castanyada i preveuen mantenir els nivells de venda registrats l’any passat. “A les ciutats i pobles grans vam tenir un petit augment de vendes, confiem que es mantinguin”, ha assegurat el president del Gremi de Pastissers de Tarragona, Josep González. Per prudència, González ha evitat fer una previsió dels quilos que es vendran, però ha apuntat que en els pròxims dies la demanda augmentarà amb safates més grans que l’any 2020. La crisi del pinyó ha afectat al preu del producte final, que s’eleva fins als 60 euros el quilo. “Tot i el preu, si en un assortiment de panellets no n’hi ha cap de pinyons, no es ven”, ha assenyalat el pastisser tarragoní Josep Roquet.

Pla general del pastisser Elies Miró fent coques de Sant Joan el 17 de juny del 2021 a Castellterçol (Moianès). (Horitzontal)
PUBLICITAT

A diferència de l’octubre de 2020, les restriccions de mobilitat arran de la situació de pandèmia no condicionaran la venda de panellets d’enguany. Des de la Pastisseria Palau, el pastisser Josep Roquet ha assenyalat que les comandes d’aquesta castanyada podrien deixar enrere els formats de safates petites pels quals van haver d’apostar l’any passat, quan les reunions socials estaven limitades.

Malgrat que els aparadors de les pastisseries ja comencen a omplir-se d’aquests dolços típics de la castanyada, la producció s’accelerarà entre divendres i dissabte, tal com ha apuntat Roquet. Tot i que cada any intenten variar a l’hora d’enfornar nous panellets, els que segueixen triomfant entre la clientela són els clàssics de pinyons. “Les innovacions estan bé, sempre que no es sobrepassi. Hem de mantenir les tradicions”, ha defensat el president del gremi de pastissers tarragonins.

PUBLICITAT