El ple debatrà la moció més polèmica vers el referèndum

PUBLICITAT

Destaquem la postura dels funcionaris de l’Ajuntament de Tarragona vers la moció de l’1 d’Octube, el nou marxandatge de les festes de Santa Tecla, els ajuts per persones aturades de Tarragona impulsa i l’actualitat i el mercato del Nàstic.

Ple d’aquest divendres

Els funcionaris de l’Ajuntament han presentat el seu manifest contra la moció de l’1 d’octubre a l’OMAC. Es tracta d’una reivindicació que ha nascut arran d’una moció de l’equip de Govern contra el referèndum de l’1 d’octubre i que inclou quin ha de ser el paper dels funcionaris durant aquest. Els implicats consideren que s’està fent política amb els llocs de treball i no n’estan satisfets. El document ha aconseguit 170 firmes de suport, i creuen que haguessin estat més sense la por a les represàlies. El seu portaveu Francesc Xavier Tolosana explica perquè creuen que l’Ajuntament els ha inclòs a la moció.

Malgrat que el grup de funcionaris sap que la moció no es retirarà, estan contents en haver expressat la seva disconformitat. El grup es dissoldrà després del ple d’aquest divendres. Afegim, també que la portaveu del grup municipal Begoña Floria ha manifestat tot i les pressions que seguiran endavant amb la moció presentada de rebutjar el calendari del procés.
Ajuts per gent aturada

Tarragona destinarà 125.000 euros a la contractació de persones a l’atur. És un projecte que s’emmarca dins de Tarragona impulsa i que podria beneficiar fins a una trentena d’aturats. És la quarta edició del programa i ha donat bons resultats, en el sentit de què molts dels que es van contractar en aquests ajuts segueixen contractats a l’empresa. El regidor d’ocupació, Francesc Roca, explica els requeriments per formar part del programa.

Els ajuts van néixer per intentar incentivar la contractació a les empreses i pal•liar els efectes de la crisi econòmica, que havia costat la feina a molts tarragonins. El termini per presentar les sol•licituds finalitza el 31 de juliol.

Jornades Smart Digital Port

També us expliquem que el Port de Tarragona ha acollit aquest dijous la primera edició de la jornada Smart Digital Port. Una trobada de caràcter professional i que ha presentat diferents iniciatives que desenvolupen els ports des d’un punt de vista intel•ligent. Sigui a nivell tecnològic, mediambiental o organitzatiu. Hi han estat presents l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, el president de Ports de l’Estat, José Llorca, i dirigents de diferents ports espanyols, com Huelva, Avilés o La Corunya. La jornada, impulsada per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, ha comptat amb una setantena de participants.

Mercato Nàstic i entrevista

Pel que fa als esports, el Nàstic segueix exercitant-se per preparar l’amistós de dissabte contra el Villarreal. L’equip ha presentat aquest dijous la nova samarreta, la primera equipació vermella amb l’espatlla blanca i el coll blanc acabat en punta. A banda, pel que fa al mercat de fitxatges, els granes han posat l’ull en Nacho Gil, extrem del València, que de moment està realitzant la pretemporada amb el primer equip, però que pot buscar una sortida a Segona Divisió. Per cert, podreu escoltar l’entrevista completa que li hem fet al nou fitxatge Carlos Blanco a rctgn.cat.

Marxandatge Santa Tecla 2017

I un apunt cultural per acabar, ja que el nou marxandatge de Santa Tecla que s’ha presentat aquest dijous. Una nova imatge encapçalada pel braç de Santa Tecla i diverses icones representatives amb totes les entitats que formen el seguici, sobre un fons vermell. L’empresa encarregada de realitzar-ho ha estat Garamond.

Apunt

Aquest divendres a l’espai palmera a partir de les 22 de la nit es podrà gaudir del concert de Paula Valls i Irene Acústic, dues joves artistes emergents del país. El concert serà totalment gratuït. I amb un dels seus temes us deixem.

PUBLICITAT