Un Sant Jordi, segell Camp de Tarragona

En el marc de la Diada de Sant Jordi des de Carrer Major hem volgut sortir als carrers i places dels nostres municipis per veure com s’està vivint aquesta festivitat en primera persona.

PUBLICITAT

El primer que hem fet és marxar fins a Altafulla, o més concretament, fins a la Fira de Sant Jordi a les antigues escoles Teresa Manero, per parlar amb Pepi Miró, contacontes i autora de “Les aventures d’en Pepitu”.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-16.12.24-1024x576.jpeg

Després ha sigut el moment d’anar fins a Tarragona, on hem pogut compartir una estona amb Adrià Ramírez, president de l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona qui ens ha explicat tots els detalls sobre l’acció que realitzen al Balcó del Mediterrani, un drac de grans dimensions on s’estan dibuixant durant tot el dia diverses il·lustracions i motius relacionats amb la llegenda del cavaller, la princesa i el drac.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-16.10.02-1024x768.jpeg

I des de Tarragona hem marxat fins al Parc de Sant Jordi de Reus, espai que aquest any acull la tradicional celebració de Sant Jordi que habitualment se celebra a la plaça del Mercadal, on hem conversat amb Montsant Fonts, propietària de la Llibreria Gaudí sobre aquest Sant Jordi tan diferent, però conscients que amb la pandèmia la gent ha tornat a agafar el gust per la lectura i amb Alba de la Floristeria Trèvol qui ens ha dit que no s’esperava tanta gent perquè tot i que han anat arribant de forma esglaonada ha sigut un “no parar”.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-16.35.35-1024x576.jpeg

Després ha sigut el torn de marxar a un altre municipi del Baix Camp, la Selva del Camp on, des de l’Hort d’Iglesies del municipi, hem parlat amb Rosanna Isern, responsable de la biblioteca que en aquell moment feia entrega de roses i llibres als veïns i veïnes més petits, i amb Arnau Colom, de la companyia “Matito” que ha presentat la seva obra de titelles.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-16.36.47-1024x576.jpeg

A les cinc ha sigut el moment de tornar cap a Tarragona per compartir uns minuts amb Ricard Espinosa, soci de la llibreria La Capona de Tarragona i membre del Gremi de Llibreters de Tarragona, qui ens ha parlat sobre aquesta atípica celebració de Sant Jordi amb més presència i ambient respecte l’any passat, així com les vendes i novetats d’enguany.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-16.59.56-1024x768.jpeg

I des de Tarragona hem marxat fins a Torredembarra per parlar amb els autors locals Jordi Suñé i Gabriel Comes que en aquesta hora de la tarda estaven signant llibres des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-17.17.42-1024x768.jpeg

A dos quarts de sis hem anat fins a Montblanc, on hem compartit una estona amb en Jordi Bel, responsable de la llegenda de Montblanc i amb Jordi Cartanyà, creador de la cantata de Sant Jordi i la princesa que demà es veurà a Nova York.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-17.18.39-1024x768.jpeg

I de Montblanc hem marxat fins a Riudoms, on hem conegut més a fons els diplomes de Superlectors que entrega la Biblioteca Antoni Gaudí als infants que han agafat més llibres en préstec durant l’últim any. Ho hem fet amb la Judit Albesa, regidora d’educació i amb el Marc, el Pau i l’Andreu, tres dels superlectors de l’any!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és WhatsApp-Image-2021-04-23-at-18.04.51-1-1024x768.jpeg

En aquest punt de la tarda ha sigut el moment de tornar fins a Reus, en aquest cas fins a la seu de La Bullanga, una de les entitats que ha organitzat un calendari d’actes de Sant Jordi alternatiu perquè s’han sentit exclosos de la celebració oficial de l’Ajuntament.

I per acabar l’especial hem anat fins a l’Hospitalet de l’Infant, concretament a la floristeria Passiflora, on hem parlat amb la seva propietària, la Natalie Kruger sobre com ha anat aquesta jornada de roses.

PUBLICITAT