Els sindicats prenen el carrer contra les polítiques educatives de la Generalitat

PUBLICITAT

b6004d92-2958-411f-a735-971ac9d4a1a5

Una seixantena de representants dels sindicats de l’ensenyament s’han concentrat aquest dijous davant l’Estàtua dels Despullats en contra de les polítiques del Departament d’Ensenyament.

Els sindicats han manifestat el rebuig per la política educativa continuista, les condicions de treball dels professionals, el tancament de les línies públiques de P3, el pla pilot dels nomenaments de substitucions i la manca de voluntat per evitar la LOMCE a Catalunya i evitar les retallades imposades des de l’Estat.

A més, exigeixen el retorn a l’horari lectiu de 18 hores a secundària i 23 a primària, les substitucions de tot el personal des del primer dia, la retirada del pla pilot dels nomenaments i reducció de les ratios d’alumnes per aula. Una de les protestes també ha estat les dades de preinscripcions que el Departament d’Ensenyament no ha facilitat als professors, així ha exposat Josep Maria Cartanyà, portaveu del sindicat USTEC.

Els diferents sindicats han organitzat protestes també a Tortosa, Barcelona, Girona, Manresa i Sabadell i han explicat que aquesta concentració és el començament d’un procés de mobilitzacions més contundents.

Parlem ara de restes romanes, perquè el Circ de Tarragona s’ha deixat veure en un dels emblemàtics locals que hi havia a la Plaça de la Font. Segona ha explicat el Diari de Tarragona, han aparegut restes del monument en l’antic forn de pa del número 21 que va tancar fa unes setmanes a la plaça.

Els nous propietaris, que hi volen obrir un Frankfurt pròximament, volien remodelar el local i decorar-lo i al començar a fer-ho van aparèixer les restes del Circ, concretament el podi, mur que separava la sorra del Circ, el Praecintio, lloc de pas de la gent a les grades i una primera grada.

Finalment, les restes formaran part de la decoració del nou establiment, amb el vistiplau de la Generalitat i l’Ajuntament, que permetrà als tarragonins tenir una oferta gastronòmica més a la plaça de la font estant en contacte amb restes romanes.

I un apunt sobre els jocs del mediterrani, perquè Portugal també serà un dels participants a Tarragona 2017. Els membres de l’Assemblea General del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis han aprovat per unanimitat la proposta del seu Comitè Executiu d’incloure Portugal a la llista de països participants als Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Portugal competirà a Tarragona 2017 com a Comitè Nacional convidat, amb una delegació formada per un total de 50 atletes i representants. Amb Portugal la xifra de països participants a Tarragona 2017 s’eleva fins a 26, procedents de tres continents, després que Kosovo també fos acceptat el passat mes de novembre.

 

 

APUNT

La Mostra de Teatre Jove apropa aquest dijous al Teatre Metropol a partir de les nou de la nit, l’obre HOMES, del grup T de Teatre. L’obra intenta reflectir no només la realitat masculina sinó la interpretació d’aquesta per part del sexe contrari. És una obra satírica, plena d’humor i prejudicis quotidians que no us deixarà indiferents.

PUBLICITAT