Neixen les tortugues babaues a la Platja del Miracle

Després d’unes setmanes d’espera, la nit del diumenge 29 d’agost per fi van néixer les tortugues babaues a la Platja del Miracle de Tarragona.

PUBLICITAT

Ja des del principi de la jornada, experts municipals i de la a Fundació per la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) van adaptar la zona de la platja per tal de garantir la seguretat d’aquests animals. Després de més de 50 dies d’expectació, les petites tortugues van sortir dels ous davant de l’emoció dels voluntaris i responsables que han seguit aquest fet durant més d’un mes.

https://twitter.com/TGNAjuntament/status/1432073674060873729

Del total de 80 ous, de moment, han sortit 47 exemplars que els experts van pesar, mesurar i comprovar el seu estat de salut abans d’alliberar-les. D’aquestes 47 tortugues, 10 s’han traslladat al CRAM per tractar-se d’exemplars més dèbils, i allà viuran durant un any per tal d’assegurar que siguin viables a l’hora de ser alliberats. Finalment, 37 exemplars han estat alliberats al llarg de la nit i aquest matí. Durant aquesta nit i matinada, ja han nascut més de la meitat de les tortugues del niu i s’espera que les properes hores en puguin néixer algunes més, per aquesta raó es continuarà fent guàrdia al niu com a mínim al llarg del dia i la nit d’avui.  

Sens dubte, aquest ha estat el esdeveniment més especial que s’ha viscut aquest estiu a la Platja del Miracle de Tarragona, on aquestes petites tortugues babaues s’han convertit en les protagonistes.

PUBLICITAT