A un pas de saber quants habitatges buits hi ha a Tarragona

Tarragona no trigarà en tenir un cens d’habitatges buits. És una demanda que fa temps es duia a terme, i ara sembla que s’està a prop d’aconseguir-ho. A hores d’ara, segons ha comentat la Consellera d’Habitatge, Eva Miguel Gascón, estan pendents d’una informació demanada a l’Agència Tributària abans de l’estiu, i que de moment no ha arribat. Un cop es tingui això comptaran amb una estimació real de quants habitatges poden haver-hi buits a Tarragona.

PUBLICITAT

Després s’ha de fer un treball de camp, d’anar fins al lloc i comprovar que realment aquell pis està buit. Per això ja hi ha redactat el plec de contractació, per dur a terme aquesta feina de camp. 

La Consellera ha explicat que “la sensació és que hi ha molts habitatges buits, però que s’ha de comprovar al 100%”. 

Un cop se sàpiga quants pisos buits hi ha es podrà aplicar l’ordenança de càrrec del 50% de l’IBI sobre aquests pisos. Creuen que és una forma de mobilitzar aquest parc d’habitatges buits, i poder fer més accessible el seu accés.

D’altra banda cal recordar que aviat sortiran unes subvencions per rehabilitar vivendes i posar-les a disposició de la borsa de mediació d’habitatges.

PUBLICITAT