Continua el periple de l’escola Arrabassada. El centre educatiu va entrar en funcionament el curs 2006-07 en uns terrenys provisionals i amb mòduls prefabricats que havien de servir per a superar els primers cursos fins a la construcció del centre definitiu.
L’Arrabassada espera aquesta construcció des de fa sis anys. De fet, el passat 25 de novembre del 2014 la Directora Territorial d’Ensenyament a Tarragona, Àngels Gonzàlez, anunciava que la nova escola estaria llesta a l’inici del curs 2016-17, cosa que tampoc serà possible.
El projecte es va reactivar el passat 22 d’octubre, quan el Consell Escolar d’Administració d’Infraestructures.cat, va adjudicar el contracte de serveis per a l’assistència tècnica, redacció del projecte i la posterior direcció d’obra amb un pressupost de més de 285MIL EUROS per a tenir construït el nou centre abans del curs 2017/2018, tot i que tampoc es farà realitat
En el marc de la Taula Mixta d’Ensenyament celebrada aquest dimarts s’ha anunciat que el departament Ensenyament ha reservat una partida de 345.000 euros per a la redacció del projecte i direcció d’obra de l’Escola Arrabassada, unes obres que sense concretar data haurien de començar el 2018, sinó es tornen a quedar en paper mullat. Així ho ha explicat la directora dels Serveis Territorials, Sílvia Rodes:
Ara per ara l’escola continua en barracons i aquest any acabarà el curs la primera promoció que ha estudiat sencera en mòduls prefabricats durant nou anys.
—
I en el marc de la taula mixta d’ensenyament, també s’han donat a conèixer les dades pel que fa a les preinscripcions del nou curs. Pel que fa a P3, el nombre és de 1.199 alumnes, el que suposarà un total de 58 grups amb una ràtio de 21 alumnes per aula. L’escola Ponent, Els Àngels i el Cèsar August veuran reduït un grup, mentre que el Marcel•lí Domingo i l’Escola Tarragona en guanyaran un.
I pel que fa a la Secundària, només el Martí Franquès creix amb un grup, amb una ràtio de 30 alumnes per aula. A banda, la modalitat de formació dual consolida el seu creixement.
—
La seguretat ciutadana és un altre de les assignatures pendents de la ciutat de Tarragona. Així ho han denunciat els grups municipals d’Esquerra, Convergència i la CUP, que han exposat que el govern de la ciutat ha desatès l’actualització dels plans de seguretat que ha requerit la Generalitat.,
Fins un total de 9 plans han caducat com el PROCICAT, INFOCAT, NEUCAT, SISMICAT, CAMCAT, TRANSCAT, PLA SEQCAT i dos no estan ni instaurats, com el RADCAT, el radiològic i el PENTA, el nuclear, quan en principi s’han d’actualitzar cada quatre anys i molt d’ells porten des del 2002 o el 2003 sense renovar-se.
En la denuncia també han proposat que es realitzi la celebració d’una comissió extraordinària de protecció civil que abordi aquesta problemàtica.
—
I tant bon punt, l’oposició ha criticat la falta de treball del govern, des de l’Ajuntament no s’ha tardat en enviar una resposta, afirmant que des del 2010, Tarragona està treballant en l’actualització dels seus plans d’emergència municipal amb la celeritat que la limitació de recursos tècnics i humans ho permeten.
APUNT
El festival Tarraco Vica s’apropa i les jornades gastronòmiques Tarraco Taula amb ell. Prèviament a l’inici d’aquestes s’ha convocat una degustació prèvia, el Convivium, que se celebrarà aquest dimecres a les 20 h, a la Casa Canals. La festa adoptarà la forma d’un bufet lliure amb un preu de 25 € i els tiquets es podran adquirir a les tres oficines de Turisme (carrer Major 37 – Rambla Nova – Camp de Mart).